Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlundan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 14:09

Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul’dan Ankara’ya hareketinden önce önemli açıklamalar yaptı. Davutoğlu Hakkari’de 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili “Olayın mesulü olduğuna dair elimizde deliller bulunan şahıslar gözaltına alındılar. İlgili şahıslar şu anda gözaltındalar” dedi.

Haberin Devamı

İşte Davutoğlu’nun Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamadan satır başları:

Hakkari valimiz de içişleri bakanımızla temas halindeydik. Olay en başından itibaren güvenlik birimlerimiz yakından takip ettiler. Arka arkaya operasyonlar yapıldı. Bugün sizde açıklamalardan takip ettiğiniz gibi olayın mesulü olduğuna dair deliller elimizde bulunan şahıslar gözaltına alındılar. Bu gözaltılar neticesinde adalete teslim edilecekler.

Bu çerçevede valilik açıklamasında da görüldüğü gibi bu operasyonlar neticesinde ilgili şahıslar gözaltındalar.

Biz her zaman söylüyoruz, çözüm süreci kamu sürecinin alternatifi değildir. Kamu düzeni anlamında herhangi bir zaaf şeklinde algılanmamalıdır. Kamu düzenini bozan kim olursa olsun, herhangi bir eyleme yöneldiğinde, niyet ettiğinde, şiddete yöneldiğinde, kamu görevlilerimiz gerekli tedbiri alır ve bunu durdurur. Daha önce baraja yönelik saldırıda olan da budur.

Haberin Devamı

Misilleme mantığıyla güvenlik birimlerimize saldırılar olursa bunun da gereken cevabı verilir. Sorumlular adalete teslim edilir. Bu çalışmalarda etkin mücadelede, Bingöl’de görülmüştü, sorumluları takip esnasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilmişlerdi. Şimdi de askerlerimizi şehit edenler yakalandılar. Soruşturmalar yürüyor, bu olayın arka planında başka kişiler varsa gerekli takipler yapılacak.

Gerekli her tedbiri alacağız. Kamu düzenini tesis edene kadar da şiddet yanlılarına karşı mücadelemiz sürecek.

Davutoğlundan önemli açıklamalar
KONYA’DA ŞEHİDİ 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Davutoğlundan önemli açıklamalar

TSK: İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ CANİLER

Davutoğlundan önemli açıklamalar
HAKKARİ VALİLİĞİ: 3 FAİL YAKALANDI

Davutoğlundan önemli açıklamalar
BİNGÖLLÜ ŞEHİT KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!