Ekmek taştan çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Ekmek taştan çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 01:04

Doğaltaş sektöründe, sayıları az olsa da başarılı işkadınları Türkiye’ye döviz kazandırıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin ihracatta rekor üstüne rekor kıran sektörlerinden maden ve doğaltaşta kadınlar da adlarından söz ettirmeye başladı.Geçtiğimiz hafta Çin’de düzenlenen sektörün en büyük fuarlarından Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda stand açan iki iş kadını önemli bağlantılara da imza attı. Eminoğlu S.B.V. Mermer Şirketi’nin ortağı Sevgi Vatansener ile Çelikkol Petrol Mermercilik’in ortağı Fatma Çelikkol Yavuzer, Türk doğaltaşını ihraç etmek için etkinlik boyunca bir dizi görüşme yaptı. Üç hafta önce evlenen ve fuara katılmak için balayını yarıda bırakan Çelikkol Mermer firmasının ikinci kuşak temsilcisi Fatma Yavuzer, üniversite eğitiminden sonra sektöre Denizli’de faaliyet gösteren Tümaş Mermer’de atım attığını belirtiyor. Sözkonusu firmada deneyim kazandıktan sonra dört ay önce aile şirketi Çelikkol Mermer’in saflarına katılıp, üretim ve satış departmanlarında çalışan Yavuzer, “Mermer sektöründe kalıcı olmak için çabalıyorum. Sektörde daha fazla kadın görmek istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

10 yıldır sektörde

Eminoğlu S.B.V. Mermer firmasının ortaklarından olan Sevgi Vatansever ise, 10 yıldır sektörde. İngilizce işletme eğitimi alan Vatansever aynı zamanda firmanın mali müşavirlik görevini yürütüyor. Mermeri tanımak için üretim departmanında çalışmaya başladığını anlatan Vatansever, 1992 yılında kurulan firmanın 1998’de ilk mermer ocağını açtığını, halen Muğla, Manisa ve Düzce’de mermer ocakları işlettiklerini belirterek, inşaat ve turizm sektörlerinde de faaliyet gösterdiklerini söyledi. Çocukluğundan beri tatillerini mermer ocaklarında çalışarak geçirdiğini aktaran genç kadın, “İzmir kadın çalışana alışık. Kadınlar çalıştıkları ortamı yumuşatıyor. Bence doğaltaş sektöründe daha fazla kadın olmalı” şeklinde konuştu.

ONLAR GURURUMUZ

Türk doğaltaş sektöründeki iş kadınlarıyla gurur duyduklarını belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, kızı Neslihan Kaya Göktepe’nin de, İZ-KO Mermer Sanayi A.Ş.’de başarılı bir şekilde çalıştığını, 2015 Mart ayında yine Çin’de düzenlenecek Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na daha çok sayıda Türk iş kadınının katılım göstereceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!