HSYK Üyesi seçilen Özkaya'dan sendikaya veda

Güncelleme Tarihi:

HSYK Üyesi seçilen Özkayadan sendikaya veda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 14:09

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyeliğine seçilen Muharrem Özkaya, genel başkanlığını yürüttüğü Öz Büro İş Sendikasının yönetimi ve çalışanlarıyla vedalaştı.

Haberin Devamı

Özkaya, Hizmet İş genel merkezindeki toplantı salonunda gerçekleştirilen törende, yaklaşık 20 senedir işçilerin avukatlığını yaptığını belirterek, bunca yıl hep emekten ve toplumdan yana olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından HSYK üyeliğine atandığını anımsatan Özkaya, "Her ne kadar HSYK, 15 bin civarında hakim ve savcının özlük işleriyle, görev ve sorumluluklarıyla ilgileniyor gözükse de 80 binin üzerindeki avukatın yargılamayla ilişkin görevleriyle de doğrudan ilgilidir. Dolayısıyla bir hukukçu, avukat olarak koridorlarda konuştuğumuz yargı sorunlarını doğrudan doğruya içinde bulunduğumuz heyete aktarmak, karar vericiler arasında yer almak bizim için de büyük bir onurdur. Sizleri unutmayacağımı, yaşamımın en güzel yıllarını sizler arasında geçirdiğimi bilmenizi istiyorum" diye konuştu.
Salonda bulunanlarla tek tek tokalaşan Özkaya'ya, Öz Büro İş Yönetim Kurulu Üyesi Celal Karaca çiçek vererek yeni görevinde başarılar diledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!