'Çok zor günler geçireceğim'

Güncelleme Tarihi:

Çok zor günler geçireceğim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 13:23

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, Bildiğim tek bir şey var ki; benim için bu sene Trabzonspor'da çok zor günler geçecek" dedi.

Haberin Devamı

Trabzonspor'da Mersin İdman Yurdu ve Lokeren maçlarındaki galibiyetlerle gelen bahar havası kısa sürdü. Gaziantepspor karşısında son andaki golle alınan 4 - 4'lük beraberlik ve kadro tercihi nedeniyle eleştiri okları yine üzerine dönen Teknik Direktör Vahid Halilhodziç, "Vahid de yuhalanacaksa, ıslıklanacaksa, eleştirilecekse yapılsın. Bildiğim tek şey var; bu sene Trabzonspor'da benim için zor günler geçecek, çok zor günler" dedi.

"OYUNCULARIM DA KENDİNİ ELEŞTİRMELİ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, Gaziantepspor maçında oyuncularının yenilen gollere verdiği reaksiyonun olumlu olduğunu ancak defansif yönden negatif bir görüntü çizdiklerini belirterek, "Nasıl goller yediğimizi gördünüz. Muhtemelen bazı oyuncularımız kendi evimizde oynadığımız zaman baskı altında oluyor. Bir haftanın içinde 3 maçı oynamanın konsantrasyon ve mantalite yönünden zor olacağını biliyordum.
Birebir markajlarda tamamen eksiklik yaşadık. Bazı oyuncular donakaldı, kendini kaybetti. Oturup kendime bazı sorular sormalıyım. Bazı konularda kendimi eleştirmeliyim. Aynı şekilde bazı oyuncularımız da kendilerini eleştirmeli" ifadelerini kullandı.

KONTENJAN ENGELİ
Takımdaki rotasyon konusunda eleştirileri de yanıtlayan Vahid Halilhodziç şunları söyledi:
"Bir haftada üç maç oynadığımız zaman diğer oyunculara da fırsat vermeniz gerekir. O şartlar altında da hesabınızı şöyle yaparsınız; diğer oyunculara forma şansını veririm ve bakarım ki, Trabzonspor formasını taşıyabiliyorlar mı, gerekenleri yerine getirebiliyorlar mı? Gaziantepspor maçında hata var mı yok mu bilmiyorum? Çünkü 4 gol atmışız. Ama bu şekilde 4 gol yediysek defansta belki yanlış kararlar almışımdır. Ama bir de şu çerçeveden bakın; başka seçeneğim var mıydı? Yabancı kontenjanı nedeniyle takımla ne kadar oynamak zorunda kaldım sahada gördünüz. Aslında dışarı çıkarmam gereken başka oyuncular varken, bu sınırlama yüzünden iş bambaşka boyuta geçti. Gaziantep maçında defansif olarak yeterince konsantre değildik. Oyuncuların panik halini gördüm. Bu yönlerini de keşfetmiş oldum böylece. İsterseniz benim sırtıma yükleyin bunu: Benim hatam olabilir. Buna da bir şey demem. Ama ben hata yaptığım zaman nerede hata yaptığımın farkına varabiliyorum ve bu nedenle kendi kendimi de kolayca eleştirebiliyorum. Ama herkese şans tanıdım diyebilirim artık."

TİTREYEN OYUNCULAR VARDI
Maçta konsantrasyon eksikliğinin bariz şekilde ortaya çıktığını belirten Halilhodziç,
sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir hafta içinde bu kadar yoğun maç trafiğinde 3 maç peş peşe yaptığınız zaman diğer oyunculara forma şansı vermek aslında hepsi için ekstra bir motivasyondur. İlk iki gol tamamen konsantre eksikliği. İlk kez kornerden gol yiyoruz. Markajda kimse yoktu. Maç öncesinde herkesin rolü çok basit biçimde dağıtılmıştı. Her oyuncu hangi oyuncuyu markajda tutması gerektiğini çok iyi biliyordu. Bazı oyuncular çok oynuyor olabilir. Mustafa ağır bir sakatlıktan döndü ve ilk kez sahaya çıktı. Oyuncularımın Gaziantep maçında konsantrasyonları yetersizdi. Taraftar da ıslıklamaya başladığı zaman, oyuncularımız uluslararası oyuncular değil ki sahada sakin kalsınlar. Hemen seyircinin baskısı altında kaldılar. Bazı oyuncularım eminim ki titrediler. Güven eksikliği yaşadılar. Şu anda takımımı korumak durumundayım. Her ne olumsuzluk yaşandıysa hepsini bana yükleyin. Karabük karşısında da tuhaf goller yedik ve takım dağıldı. Gaziantep maçında da aynısı oldu. Ama bu kez reaksiyon gösterdi oyuncularım. Tabii ki kendi evimizde 4 gol yeme fırsatı vermemelisiniz rakibe. Bunu yaşamamalıydık."

"ZOR GÜNLER GEÇECEK"

Maçta bazı taraftarların kendisini istifaya davet etmesiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Boşnak teknik adam, "Bu zor süreçte eleştirileri kabul etmem gerekiyor. Bir çok taraftarın 'istifa et' dediğini görmedim, bir çoğunun alkışladığını gördüm. Vahid de yuhalanacaksa, ıslıklanacaksa, eleştirilecekse yapılsın. Ama benim bildiğim tek bir şey var ki; benim için bu sene Trabzonspor'da zor günler geçecek, çok zor günler" dedi.

YEREL BASINDAN ÇOK SERT ELEŞTİRİ
Trabzonspor'un Gaziantepspor karşısında aldığı 4 - 4'lük beraberliğin ardından yerel gazeteler Teknik Direktör Vahid Halilhodziç'e kadro tercihi nedeniyle çok sert eleştiriler yöneltti. Son Nokta Gazetesi, "Maceraperest Vahid! Çok iyi giden takımın düzenini bozdu, Trabzon'u bu sonuca mahkum etti", Günebakış Gazetesi, "Vahid haco'ya rağmen. Vahid'in hediyesi. Boşnak teknik adamın fantazileri evimizde Gaziantep'ten 4 gol yediğimiz maçta hüsranı getiriyordu", Karadeniz Gazetesi, "Sana bir tek sözümüz var.. Sen oyna Vahid sen oyna.. Cardozo, Waris gibi yıldızları kenarda tutarsın.. İshak Doğan'a kafayı takıp takımı sol beksiz bırakırsın.. Tek tel dökülen Medjani'den ısrar edersin.. Mehmet Ekici gibi bir silahı kadroya almazsın" ifadeleriyle maçı okuyucularına duyurdu. Taka Gazetesi, "Halilhodziç7in varlığı, Onur'un yokluğu: 4 - 4", Karadeniz'in Sesi Gazetesi, "Üzülsek mi sevinsek mi?", Kuzey Ekspres, "Güler misin, ağlar mısın?" manşetleriyle çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!