Bir şok da mahkemeden..

Güncelleme Tarihi:

Bir şok da mahkemeden..
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 01:30

İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’nde, emlakçı 48 yaşındaki Havva Çakar, kendisini dövüp, bileziklerini aldığını iddia ettiği Yunus Emre Ş.’nin mahkeme tarafından serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Gasp suçlamasını reddeden Yunus Emre Ş. ise Çakar’ı ev alım satımıyla ilgili tartışma sırasında, telefonda ablasına küfür ettiğini için dövdüğünü, bıçağının bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Geçen perşembe günü saat 17.00 sıralarında, Alaybey Semti’nde 28 yıldır emlakçılık yapan 3 çocuk annesi Havva Çakar’ın dükkanına giren Yunus Emre Ş. kapıyı kapattı. Tartıştığı Havva Çakar’ı dövüp, hızlıca işyerinden ayrıldı.

Emlakçıdan bir kişinin hızlıca çıktığını görenler, içeri girdiklerinde Havva Çakar’ı kanlar içerisinde bulurken, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırdığı Çakar tedaviye alındı, kanayan başına 8 dikiş atıldı. Çakar’ın bıçakla kendisine saldırdığını, yere düşüp baygınlık geçirmesinden yararlanarak kolundaki 4 altın bileziğini aldığını iddia ettiği Yunus Emre Ş. ise polis tarafından kısa sürede yakalandı.

Gasp suçlamasını kabul etmeyen, Çakar’ı, bir ev alışverişi yüzünden telefonda tartıştığı ablasına küfür ettiği için dövdüğünü, yanında bıçak da bulunmadığını söylediği öğrenilen Yunus Emre Ş., işlemlerin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Bir şok da mahkemeden..

Dövülüp gasp edildiğini öne süren ve hastanelik olan Havva Çakar, Yunus Emre Ş.’nin hakim tarafından serbest bırakmasına tepki gösterdi. Ölümden döndüğünü ve can güvenliğinin olmadığını öne süren Çakar, "Dükkanda otururken içeriye bir kişi girdi. İlk önce müşteri sandım. Kapıyı kapatarak cebinden bıçak çıkardı ve benden para istedi. ’Para yok’ dediğim sırada bana saldırarak kafa attı. Kaçmaya çalışırken, elindeki bıçakla başımdan yaraladı. Ben baygınlık geçirmişim ve kolumdaki bilezikleri alarak kaçmış" dedi.

Yunus Emre Ş.’nin serbest bırakmasına inanamadığını belirten Çakar, "Polisler olaydan 3 saat sonra o kişiyi yakalamış, ancak adliyede serbest bırakılmış. Beni bu hale getiren biri nasıl oluyor da serbest kalıyor. Bir kadın olarak sokakta rahatça nasıl gezeceğiz? Bu nasıl adalet, ben adalete artık inanmıyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!