6 bin öğrenciye ücretsiz kurs

Güncelleme Tarihi:

6 bin öğrenciye ücretsiz kurs
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 12:46

Diyarbakır’da, pilot olarak seçilen 19 ortaokul ile 5 lisede sınavlara hazırlanan toplam 6 bin 184 öğrenciye ücretsiz kurs verilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da dershanelere alternatif olarak hafta sonları belirlenen okullarda öğrencilere ücretsiz kurs verilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında Diyarbakır’da ilk kez merkez Bağlar İlçesi’nde 19 ortaokulda 4 bin 585, 5 lise de ise 1599 olmak üzere toplam 6 bin 184 öğrenciye 319 öğretmen tarafından hafta sonları ücretsiz kurs veriliyor. Kurslarda 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal, İnkılap Tarihi, İngilizce ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere Cumartesi ve Pazar günleri saat 09.00 ile 13.20 arasında veriliyor.

Merkez Bağlar İlçesi’nde İMKB Karacadağ Ortaokulu’nda ‘Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursu’ açılışını Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hürata ve Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Çelik, şube ve okul müdürleri açtı. Kurs verilen sınıfları gezerek öğrenciler ile sohbet eden Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban, öğrencilerin daha başarılı olmaları ve fırsat eşitliğinden yaralanmaları için bu kursları çok önemsediklerini, öğretmenlerin de hafta sonu tatillerinde bile öğrencilerine yararlı olmak isteklerinin takdire şayan olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hürata, öğrencilere, başarılı olmaları için ellerinden geleni yapmalarını ve kurslara mutlaka devam etmelerini söyledi. Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Çelik ise öğrencilerin ve okulun eksikliklerini tamamlaması konusunda yardımcı olacağını belirterek öğrencilere başarılar diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!