Artvinli şehidi binler uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Artvinli şehidi binler uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 13:43

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde teröristlerin silahlı saldırısında şehit düşen 3 askerden 22 yaşındaki jandarma er Ramazan Köse’nin cenazesi, memleketi Artvin’in Borçka İlçesi’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Birlerce kişinin katıldığı cenaze töreni sırasında kalabalık teröre lanet yağdırdı, PKK flamalarını yaktı. Yanan flamayı ayakları ile çiğnemek isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

Haberin Devamı

Şehit jandarma er Ramazan Köse için Borçka Merkez Cami’nde öğle namazı sonrası düzenlenen cenaze törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Artvin Valisi Kemal Cirit, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Töreni, çevrede Türk bayrağı asılan evlerin balkonlarından da çok sayıda kişi izledi.

BABA TABUTA SARILARAK AĞLADI

Törende şehidin babası Begcan Köse, ağabeyi Ufuk ve kardeşi 10 yaşındaki Samet ile amcası Mustafa Köse de tabutun başından ayrılmadı. Tören alanına gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şehidin babası Begcan Köse ile kardeşlerine başsağlığı diledi, şehidin küçük kardeşi Samet’i de öperek teselli etti. Oğlunun tabutuna sarılarak öpen Begcan Köse, gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

ÖCALAN ALEYHİNE SLOGAN ATTILAR, PKK FLAMASI YAKTILAR

Cenaze namazı öncesi kalabalık teröre lanet yağdırdı. Abdullah Öcalan ve PKK aleyhine sloganlar atan ve açtıkları Türk bayrağı ile alana gelen bir grup, şehit asker için ’Artvin seninle gurur duyuyor’ ve ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı. Grup daha sonra alkış ve yuh sesleri ile tekbir getirerek PKK flamalarını yaktı. Yanan flamayı ayakları ile çiğnemek isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

FOTOĞRAFINI AĞABEYİ TAŞIDI

Artvin İl Müftüsü Kemal Uçkan’ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehit asker için helallik alındı, ardından şehidin tabutu askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı. Bu sırada bir grubun açtığı dev Türk bayrağının altından geçirilen tabut gözyaşları arasında cenaze aracına konuldu. Cenaze aracının önünde yürüyen şehidin ağabeyi Ufuk Köse, kardeşinin fotoğrafını taşıdı.

Kalabalık yaklaşık 1.5 kilometre yürüyerek cenaze aracına eşlik etti. Cenazenin Borçka Şehitliği’ne götürülmesi sırasında Borçka-Hopa karayolu yaklaşık 20 dakika boyunca çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Şehit askerin cenazesi daha sonra Borçka Şehitliği’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi

Haberin Devamı


TELEFONLA BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜRDÜ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve beraberindekiler cenaze töreninin ardından şehit Ramazan Köse’nin Aksu Mahallesi’ndeki evini ziyaret etti, şehidin babası Begcan Köse ile amcası Mustafa Köse’ye başsağlığı dileğinde bulundu. Bakan Faruk Çelik, daha sonra telefonla aradığı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu şehit babası Begcan Köse ve amcası Mustafa Köse ile görüştürdü. Başbakan Davutoğlu’nun, oğlunu şehit eden teröristlerin yakalandığını söylemesi üzerine Begcan Köse, "Yüreğime su serptiniz" yanıtı verdi.

"DEVLETİMİZ BUNUN HESABINI SORACAK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taziye sonrası açıklamalarda bulundu, "Başbakanımız katillerin yakalandığını şehidin babasına ifade ettiler. İnşallah gerekli cezayı alırlar. Şehidin kanının yerde kalmaması, bunun hesabının mutlaka sorulması gerekiyor. Devletimiz hesabını soracaktır" dedi.

Haberin Devamı

"BU OYUNU BOZACAĞIMZIDAN KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN"

Ramazan Köse’nin Borçka’nın 7’nci, Artvin’de ise 48’inci şehidi olduğunu ifade eden Bakan Çelik, "Son iki yıldır bölgelerimize, illerimize ve ilçelerimize ateş ve kor düşmüyordu. Maalesef Hakkari’deki bu olaylar milletimizi derinden üzdü. Bu işin Türk, Kürt meselesi olmadığını dünkü olayda da gördük. Bingöl’de bir Kürt delikanlısı kardeşimiz ile burada bir Türk olan kardeşimiz aynı şebeke tarafından şehit edildi. İnanıyorum ki doğusu ve batısı ile yaşanan oyunu milletimiz son derece iyi biliyor. Birlik ve beraberlik içerisinde de bu oyunu el birliği bozacağımızdan kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Çelik, daha sonra şehidin babası Begcan Köse’ye cep telefonu numarasını vererek ihtiyaç duyduğunda aramasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!