Almanya'nın teşvik paketi konusunda uyarı

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın teşvik paketi konusunda uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 11:55

Dünyanın en büyük kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor's'a (S&P) göre, Almanya'nın uygulamayı planladığı "teşvik paketi"nin Euro Bölgesi'ndeki durgunluğun aşılmasında etkisi sınırlı kalacak.

Haberin Devamı

S&P'nin, "Almanya Teşvik Paketi’nin Euro Bölgesine Etkileri" başlıklı bir raporunda, "Euro Bölgesi’ndeki piyasa durgunluğunun Almanya’nın liderliğinde geçilmesi bekleniyor" denildi ve şu uyarı yapıldı:

"Ancak, ekonometrik modellerin sonuçlarına göre, 2015’de bir teşvik paketi uygulanmaya başlansa bile bu bölgedeki büyümenin sınırlı olması bekleniyor. Aynı zamanda, ekonometrik modele göre enflasyon dalgalandıkça ve işsizlik düştükçe Almanya ekonomisi yeniden hareketlenmeye başlayacaktır."

S&P'ye göre, destekler ve teşviklerle Almanya ekonomisinde gerçekleşecek yüzde 1.0 büyüme, Euro Bölgesi ekonomisine yalnızca yüzde 0.3 düzeyinde yansıyacak ve 210 bin yeni iş alanı yaratacak.

S&P raporunda ayrıca, hazırlanan toplu yatırım planının, Euro bölgesi içindeki çoğu ülkede erken enflasyon baskıları yaratmadan büyüme ve istihdam koşullarındaki sürdürülebilirliği desteklemesinin öngörüldüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!