Bu da ekmek yarışması

Güncelleme Tarihi:

Bu da ekmek yarışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 01:04

İZMİR’in Çeşme İlçesi’nde düzenlenen Germiyan Festivali, ekmek yarışması, Türk Halk Müziği konseri ve zeybek gösterisiyle sona erdi. Çeşme Belediyesi’nin ’Bereketli Toprakların Büyüsü’ sloganıyla düzenlediği Germiyan Festivali, Germiyan İlkokulu’nda yapılan ekmek yarışması ve konser ile tamamlandı.

Haberin Devamı

Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği’nin organizasyonunda düzenlenen festivale CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve eşi Semra Dalgıç, Çeşme Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yerli ve yabancı turistlerin de dahil olduğu yaklaşık 500 kişi katıldı. Zaman zaman yağan yağmur eşliğinde Çeşme Güzel Sanatlar Derneği Türk Halk Müziği Korosu, çeşitli Anadolu türkülerini seslendirdi. Zeybek gösterisi ile keyifli anlar yaşanan şenlikte, Germiyan sakinlerinin badem, çiğdem, keten tohumu ile süsleyerek pişirdiği köy ekmekleri birbiriyle yarıştı.

5 jüri üyesinin bulunduğu yarışmada, cevizli ekmek ile yarışan Melek Mutlu birinci oldu. Birinciye tam altın ödülü verilirken, nohut ekmeği ile ikinci olan Yıldız Limon’a yarım altın, ekşi maya ekmeği ile üçüncü olan Nalan Ülker’e ise çeyrek altın verildi.

Haberin Devamı

9 MARKA, 9 FESTİVAL

Şenlik sayesinde Germiyan’ın kültürel zenginliklerinin bir kez daha görüldüğünü belirten Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, seçimlerden önce ’Çeşme’nin 9 merkezi için, 9 marka, 9 festival’ parolasıyla yola çıktıklarını hatırlatarak "Burada, tamamen Germiyan’ın kendi öz değerlerini kullanarak başarılı bir festival düzenledik. Çeşme merkezleri için oluşturulacak 9 festivalin başlangıcını da vatandaş ve ziyaretçilerimizle birlikte yaptık. Kes kopyala mantığıyla değil, öz değerlerimizle, gelenek ve göreneklerimizle, amatör bir ruh ve heyecanla oluşturduğumuz bu festivaller önümüzdeki yıllarda daha da gelişecek" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!