Kahramanlar için doğa yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Kahramanlar için doğa yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 01:04

BALIKESİR'in Sındırgı İlçesi'nde Milli Mücadele dönemi kahramanlarından Akıncı Müfrezeleri Komutanı İbrahim Ethem Akıncı ile Mücahit Makbule Efe anısına doğa yürüyüşü düzenlendi.

Haberin Devamı



Yürüyüş öncesi İbrahim Ethem Akıncı'nın ilçe kabristanında bulunan mezarı başında tören yapıldı. AK Partili Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın da katıldığı törende; Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı konuşma yaptı. Çaltı, "Bugün İbrahim Ethem Akıncı ve Makbule Efe anısına bir doğa yürüyüşü kararımız vardı. Bu doğa yürüyüşünü yapmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Biz millet olarak Çanakkale Şehitleri anısına ve birçok şehitler anısına zaman zaman programlar yaparız. Bu programlardan esinlenerek biz de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Dağcılık Kulübü ve Sındırgı Belediyemiz olarak böyle bir programa karar verdik. Bugün şu anda bunun başlangıcındayız. Hayırlı olmasını diliyorum, bundan sonraki yıllarda da böyle kişileri, vatanımızın kurtulması için mücadele eden kişileri bu gençlik bu millet unutmayacaktır. Millet olmanın önemli basamaklarından biri de budur diye düşünüyorum. Duayla başladığımız bu programımız hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Törenin ardından Cüneyt Köprüsü'nden başlayıp, Deregölcük Mevkii'ne kadar doğa yürüyüşü yapıldı. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın ziyareti nedeniyle programa katılamadığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!