Ukrayna’da zafer Poroşenko’nun

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna’da zafer Poroşenko’nun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 08:23

Ukrayna’da yapılan erken parlamento seçimlerinde resmi olmayan ilk sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun “Poroşenko bloku” en fazla oy alan siyasi hareket oldu. Seçimler, Ukrayna siyasetinin gizemli karakteri "Darth Vader"ın maskesinin de düşmesine vesile oldu.

Haberin Devamı

Yedi siyasi partinin yüzde 5 barajını aşabildiği sandık çıkışı anketlerine göre, “Poroşenko bloku” yüzde 22.4 oy topladı. İkinci sıraya Başbakan Arseniy Yatsenyuk’un lideri olduğu “Halk Cephesi” yüzde 21.8 oyla yerleşti.

Ukrayna’da zafer Poroşenko’nun
KORKUNÇ İDDİA: 1 OY 10 TL!

Parlamento seçimlerinin sürpriz sonucu ise batı Ukrayna’dan geldi. Lviv şehri Belediye Başkanı Ander Sadovo, kurduğu “Öz Yardım” partisiyle yüzde 14.2 oy almayı başardı. Dördüncü, beşinci ve altıncı sıralara milliyetçi partiler “Muhalefet bloku” yüzde 7.8, Oleg Laşko'nun radikal hareketi yüzde 6.4 ve aşırı milliyetçi “Svoboda” partisi 5.8 oy aldı.

Dünkü parlamento seçimlerinde zamanında Ukrayna’da "Turuncu Devrim"in liderliğini yapan eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun “Anavatan” partisi ise yüzde 5.6 oyla barajı zorlanarak geçebildi.

Haberin Devamı

Resmi olmayan ilk sonuçlar Cumhurbaşkanı Poroşenko ile Başbakan Yatsenyuk’un koalisyon hükümeti kurabilecekleri anlamına geliyor. Ancak anayasal çoğunluğu elde etmek için yanlarına daha milliyetçi üçüncü bir parti veya bağımsız milletvekillerini almaları gerekecek.

Ukrayna’da zafer Poroşenko’nun

DARTH VADER'IN MASKESİ DÜŞTÜ

Bu arada parlamento seçimlerine Ukrayna İnternet Partisi’nden milletvekili adayı olarak katılan "Darth Vader", yasalar gereği maskesini çıkardı.

Yıldız Savaşları filmindeki karanlık gücü temsil eden kötü adam Darth Vader'ın maskesinin altından 27 yaşında bir genç çıktı.

Ukrayna’da zafer Poroşenko’nun

"Darth Vader"ın ismini de resmen değiştirdiği ve listedeki adının "Dart Viktoroviç Veyder" olduğu görüldü.

Haberin Devamı

Ukrayna basınında daha önce 'Darth Vader'ın Viktor Şevçenko isimli bir elektrikçi olduğu öne sürülmüş ancak gizemli karakter bu iddiaları yalanlamıştı.

Ukrayna’da zafer Poroşenko’nun
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden uzaklaştırılmıştı

Gerçek kimliği açıklanmayan 'Darth Vader', Ukrayna'da eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in devrildiği gösteriler sırasında sık sık Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda boy gösteriyordu.

Ukrayna İnternet Partisi'nin vaatleri arasında; Ukrayna'da elektronik hükümet kurulması, dijital medyaya geçiş ve tüm vatandaşlara ücretsiz bilgisayar eğitimi gibi projeler bulunuyor. Partinin iddiasına göre, 'Darth Vader' 2012'deki genel seçimlerde oyların yüzde üçünü aldı ancak bağımsız adaylar yasalarca tanınmadığı için bu başarısı resmiyet kazanmadı.

Ukrayna’da zafer Poroşenko’nun
Cumhurbaşkanlığı adaylığını böyle açıklamıştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!