Erdoğan avukatının ağabeyini HSYK’ya atadı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan avukatının ağabeyini HSYK’ya atadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 01:30

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, önceki gün Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) 4 asıl üyesini atadı. Avukat kökenli 4 ismin atama kararları dünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre halen HSYK üyesi olarak görev yapan Rasim Aytin yeniden atanırken, Ankara Barosu avukatlarından Muharrem Özkaya ile İstanbul Barosu avukatlarından Hayriye Şirin Ünsel ve Aysel Demirel yeni atanan HSYK üyeleri oldu. Atanan isimlerden Muharrem Özkaya, Erdoğan’ın avukatı olan Ali Özkaya’nın ağabeyi olması ile dikkat çekerken, Hayriye Şirin Ünsel de 2007 yılında AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu.

Haberin Devamı

KARDEŞİM BENİ ÖNERMEDİ

Dinar doğumlu olan Muharrem Özkaya, Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş ve Öz Orman İş sendikalarının hukuk müşavirliği görevini yapıyordu. Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “HSYK üyesi olarak atanmak onur verici bir durum tabii. HSYK’da yargının daha suratli ve daha adil karar vermesini sağlamak için çaba göstereceğim. Yargının bağımsız ve tarafsızlığı için çalışacağım. Bugüne kadar toplumdaki garibanların, dezavantajlıların sözcülüğünü yaptım” dedi. Kardeşi Ali Özkaya’nın halen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatının olduğunun hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi: “Ali Özkaya kardeşim. Kardeşim olmasına rağmen beni öneren bir isim değil. Adalet Bakanlığı’nda ve başka birimlerde görev yapan arkadaşlar beni önerdi. Kardeşim Ali Özkaya ile ilkokula birlikte başladık. Üniversiteyi de birlikte bitirdik. Aynı sıralarda okuduk. Takip ettiğim davalar ortada, sürdürdüğüm mücadeleyi herkes bilir.”
Erdoğan’ın avukatı Ali Özkaya da ağabeyi Muharrem Özkaya’nın hukuk alanındaki çalışmalarının herkes tarafından bilindiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın takdiridir. Bu takdirden dolayı minnettarız. Kardeşimi çok sayıda kişinin önerdiğini biliyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanı 4 avukatın atamasını yaparak avukatlara verdiği değeri göstermiştir” dedi.

Erdoğan avukatının ağabeyini HSYK’ya atadı

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLMUŞTU

HSYK üyeliğine atanan Avukat Hayriye Şirin Ünsel ise AK Parti Pendik Teşkilatı’nda Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştı. 6 yıl boyunca ana kadroda görev yapan Ünsel, 2008 yılından sonra da AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 2013’te görevi sona eren Ünsel, 2009 yılı yerel seçimlerinde de AK Parti Pendik Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildi. 1 çocuk annesi olan Ünsel, 2007 Genel Seçimleri’nde ise AK Parti’den İstanbul milletvekili aday adayı olmuştu.

İKİNCİ DEFA ATANDI

2010 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından HSYK üyesi olarak atanan ve HSYK 1’inci Daire de görev yapan Rasim Aytin, Erdoğan tarafından da üye olarak seçildi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Aytin, avukat olarak 2006-2010 yılları arasında Maliye Bakanlığı İstanbul Muhakemat Müdürlüğü’nde Müşavir Hazine Avukatı olarak görev yaptı.

TÜRBANLI ÜYE

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliği yaparken HSYK’ya atanan Aysel Demirel’in de sosyal medyada türbanlı fotoğraflarını paylaşması dikkat çekti. Demirel ve Ünel, HSYK’da asıl üye olarak görev yapacak 2 kadın olacak. HSYK seçimlerinden Yargıda Birlik Platformu adaylarından Yargıtay Tetkik Hâkimi Zeynep Şahin, yedek üye olarak seçilmeyi başarmıştı. HSYK Kanunu’na göre, hâkim mesleğine alınmasına engel bir hali olmayan, yükseköğretim kurumlarının hukuk dalında en az 15 yıl görev yapan öğretim üyeleri ile meslekte fiilen 15 yılını doldurmuş avukatlar arasından cumhurbaşkanı tespit ettiği 4 ismin asıl üye olarak atamasını yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!