Havuza düşen engelli çocuğu milletvekili kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Havuza düşen engelli çocuğu milletvekili kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 01:30

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, katıldığı engelli düğününde 25 yaşındaki otistik Abdullah Güzel’i düştüğü havuzdan çıkararak hayatını kurtardı.

Haberin Devamı

Kaleli dün, Bursa’da Engelli Kadınlar Derneği’nin (ENKADER), engelli kadınların sorunları hakkında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği, 12 engelli kızın gelinlik giydiği sembolik düğüne katıldı. Kaleli, soğuk havaya rağmen bir ara hava almak için bahçeye çıktı. Bu sırada havuzda yüzen birisini gördüğünü söyleyen Kaleli olayı şöyle anlattı: “Allah Allah bu havada kim yüzer’ diye düşündüm. Gittim ki çocuk batıyor, havuzun yakınındaki iki kişi de bakıyor. ‘Ne bakıyorsunuz, çocuk boğuluyor’ dedim. Onlar sopa getirmeye çalıştılar. O an hızla engelli olabileceğini, kas sorunu olabileceğini düşündüm. O zaman sopa işe yaramazdı. Çantayı kenara fırlatıp havuza atladım. Çok da iri bir çocukmuş. Kenara doğru çıkarmaya çalıştım, üzerimdeki mont beni çekiyor, çocuk da çekiyor. Bayağı bir yaklaştım, oradakiler anladı ki benim de mecalim kalmadı, sonradan koşan bir kişi daha atladı. O da yardımcı oldu, çocuğu çıkardık.

Haberin Devamı

OTİSTİK ÇOCUĞUN KARDEŞİ DE BOĞULMUŞ

Sonradan öğrendim ki çocuk otistik, bir başka kardeşi de otistikmiş. O kardeşi de denizde boğulmuş ve bu çocuk o günden beri kendini suya atıyormuş. Suyu görünce takla atarak atmış kendini. Çocuğun üstünü başını değiştirdik. Sırılsıklam o halimle arabaya binip eve döndüm. Tabii nasıl bir şok yaşadığımı düşünün. Eşim doktor, orada nabzımı ölçtü, 109 atıyormuş. Sonradan aileyi aradım gencin bir şeyi yokmuş, tabii annesi şoktaymış. Neyse ki kurtardık, tesadüf eseri orada gördüm. İçeri de girmiş olabilirdim.” Kaleli’nin ardından havuza atlayıp yardım eden kişinin Nuhun Gemisi Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Zafer Sicimoğlu olduğu öğrenildi. Olayın duyulması üzerine Milletvekili Kaleli’ye sosyal medyadan tebrik mesajları yağdı. Bülent SARIOĞLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!