Yarsuvat 4-0'ı yorumladı: Futbolun güzelliği

Güncelleme Tarihi:

Yarsuvat 4-0ı yorumladı: Futbolun güzelliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 22:32

Galatasaray'ın yeni başkanı Duygun Yarsuvat, futbolda sürprizlerle dolu olduğunu vurgulayarak, "Almanya Dünya Şampiyonu oldu ama Polonya'ya 2-0 kaybetti. Roma, Bayern Münih'e 7-1 kaybetti. Futbolun güzelliği bunlar" dedi. Yarsuvat, Prandelli'nin şu an itibariyle gönderilmesinin söz konusu olmadığını da ifade etti.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü'nün yeni başkanı Duygun Yarsuvat, Başakşehir maçı sonrası gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Teknik direktör Cesare Prandelli ile yola devam edeceklerini belirten Başkan Yarsuvat, şunları söyledi:
"Prandelli'nin zamana ihtiyacı var. Yabancı bir ülkeye gittiğinizde dahi, oraya alışmanız için en az 1 haftaya ihtiyacınız var. Prandelli'yle devam edeceğiz. Bakın Arsenal'in hocası Arsene Wenger, 17-18 yıldır o kulübün başında. Sir Alex Ferguson'un Manchester United'da yaptıkları ortada. Liverpool'un eski oyuncusu, şu anki teknik direktörü, 7-8 yıldır kulübün başında. Aceleye etmeye gerek yok. Ülkemizde antrenörlerin üzerine çok gidiliyor. Löw, geldi, 'köylü' dediler, gitti Almanya'yı Dünya Şampiyonu yaptı. Del Bosque geldi, neler söylediler adam için, İspanya Milli Takımı'yla yaptıkları ortada. Takımımız Dortmund'a 4-0 yenildi. Futbolda bunlar olabilir. Roma da Bayern Münih'e 7-1 kaybetti. Almanya dünya şampiyonu oldu ama Polonya'ya 2-0 kaybetti. Futbolun güzelliği bunlar. Hatayı hemen antrenörde bulmayalım, daha derin araştıralım diye düşünüyorum."


"DAVET GELİRSE BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE MAÇINA GİDERİM"
Galatasaray Kulübü'nün geçmiş yönetim döneminde TFF ile ilişkilerinin olumsuzluğu bilinirken, yeni başkan Yarsuvat, "Yıldırım Demirören'i ziyaret etmeyi düşünüyorum. Hakemler görevini yapıyor. Malzememiz insan. Bir insan bazen iyi olur bazen de performansı düşmüş olabilir. Davet gelirse Beşiktaş-Fenerbahçe maçına giderim. Ama benim Passolig'im yok!" dedi.


"ŞÜKRÜ SARACOĞLU'NDAKİ MAÇA GİDECEĞİM"
Seyirci yasaklarına da değinen Duygun Yarsuvat, "Ben Şükrü Saracoğlu'ndaki maça gideceğim. Aziz Yıldırım'ı zaten TT Arena'ya davet etmeye gerek yok, gelmek onun hakkı. Ama taraftarım da benimle birlikte Kadıköy'e gelirse, daha mutlu olurum. Bu durumu ortadan kaldırmamız lazım. Burada en büyük iş, basına düşüyor. 7 aylık kısa sürede bu durumu aşmak istiyorum. Bırakalım da artık Galatasaray seyircisi Kadıköy'e, Fenerbahçe seyircisi TT Arena'ya gelsin" şeklinde konuştu.

Mayıs ayında seçime gidilip gidilmeyeceği sorusu üzerine Yalman, "Mayıs ayında benim görevim bitiyor. Olağan seçim toplantısı yapılacak" ifadelerini kullandı.


"AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATMALIYIZ"
Kulüpte çok fazla harcama yapıldığının altını çizen Yarsuvat, "Giderleri azaltmak durumundayız. Elimizde değerlendirilmemiş asetler var, onları değerlendireceğiz. Gelir-gider dengesini sağlamaya, tasarruf yapmaya çalışacağız. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız" diye konuştu.

Ünal Aysal döneminde bir hukuksuzluk olup olmadığını bilmediğini söyleyen Yarsuvat, "Bir hukuksuzluk olmadığını düşünüyorum. Ancak biz yine de mali açıdan bir inceleme yapacağız ve o dönemi ayrı olarak ibra oylamasına sunacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!