‘Türkiye’den destek istiyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye’den destek istiyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 01:02

Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) kuşatması altındaki Kobani Kantonu eş başkanları Enver Müslim ve Asya Abdullah, Hürriyet’e konuştu.

Haberin Devamı

Müslim, “Hava saldırıları etkili oluyor, bunların daha da sürmesini istiyoruz. Ancak her vurulan ağır silahlarının yerine yenilerini ekliyorlar. Uluslararası güçlerin ve Türkiye’nin bize destek sunmasını istiyoruz” dedi. Abdullah ise, IŞİD’in dört günden beri büyük bir saldırı için hazırlık yaptığını söyledi.

KOBANİ Kantonu Eşbaşkanı Enver Müslim, IŞİD’in darbe aldıkça, fütursuzca ağır silahlarla saldırdığını belirterek, önlem alınmadığı takdirde Türkiye’nin de başına bela olacağını söyledi. Eş Başkan Asya Abdullah ise, IŞİD’in büyük bir saldırı hazırlığı yaptığını ifade ederek, PKK üzerinden kendilerine saldırılmasının doğru olmadığını savundu. IŞİD’in Kobani’ye saldırısının 41’inci gününde bombardıman altında eş başkanlar Enver Müslim ve Asya Abdullah ile görüştük. Ellerinde Kaleşnikof otomatik tüfekleri ile cephede savaşan Müslim ve Abdullah sorularımızı yanıtladı. Müslim, IŞİD’in Irak’ın kentleri Musul, Rakka, Tikrıt, Anbar’ı uçak ve ağır silahlara rağmen birkaç saatte ele geçirdiğini ancak kendilerinin 41 gündür direndiklerini belirterek, ortak mücadele yürütülmesini istedi. Müslim, IŞİD’in darbe aldıkça daha da fütursuzca saldırdığını anlatarak şöyle konuştu:

20 İNTİHAR SALDIRISI

“Hava saldırıları etkili oluyor, bunların daha da sürmesini istiyoruz. Ancak her vurulan ağır silahlarının yerine yenilerini ekliyorlar. Rakka, Telabyat, Carablus bölgelerinden takviye güç gönderiyorlar. Uluslararası güçlerin ve Türkiye’nin bize destek sunmasını istiyoruz. Bunlar sadece Kobani’ye ya da Kürtlere yönelik değil, tüm insanlığa karşı bir savaş yürütüyorlar. Bu sorun sadece Kobani’nin korunması, kurtarılması değil. IŞİD’in Ortadoğu’dan, tüm dünyadan temizlenmesi gerekiyor. Son bir hafta içinde 20 bomba yüklü araçla intihar saldırısı yaptılar. İntihar amaçlı yapılan araçlarını kente girmeden patlatıyoruz. İlçe merkezine 120’lik havanlarla yüzlerce atış yaptılar. Bu saldırıları her geçen gün artıyor.

‘2 BİN SİVİL SIĞINAKLARDA’

Halen Kobani’de 2 binin üzerinde kadın ve çocuk sivil var. Bunlar sığınaklarda yaşamaya çalışıyorlar. 8 ay önce Kobani yakınlarında bulunan Arap bölgelerindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, IŞİD saldırıları sonucu eşlerini, çocuklarını, evlerini kaybettiler. IŞİD’den kaçıp daha güvenli buldukları için Kobani’ye sığındılar. ÖSO bileşenleri şu an YPG ile birlikte savaşıyorlar.” Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Peşmergeleri göndermesinden memnuniyet duyacaklarını söyleyen Müslim, “Ne zaman gelirler bilmiyoruz. Bizim ise lojistik desteğimiz yok. Bu terör örgütüne karşı koyabilmek için ağır silahların gönderilmesini istiyoruz. Bu terör örgütüne karşı önlem alınmazsa, Türkiye’nin de başına da bela olacak” dedi.

‘IŞİD TAKVİYE GETİRDİ’

Kobani Kantonu eşbaşkanı Asya Abdullah ise, IŞİD’in dört günden beri büyük bir saldırı yapmak için hazırlık yaptığını ifade ederek, “Aldığımız bilgilere göre takviye güç ve ağır silahlar getirdiler. Kobani çevresine yerleştirmişler. İhtimalen şiddetli bir saldırıya başvuracaklar. Türkiye halkı için de IŞİD büyük tehlikedir” diye konuştu.

Haberin Devamı



‘IŞİD yolcu uçaklarına saldırı düzenleyebilir’

Haberin Devamı

IŞİD’in yolcu uçaklarını düşürebileceği iddia edildi.Alman Bild Am Sonntag gazetesinin, Almanya Federal Haber Alma Teşkilatı (BND) kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, Kuzey Irak’taki IŞİD’in elinde yolcu uçağı düşürebilecek son derece modern hava savunma roketatarları bulunuyor. Habere göre, Alman Federal Meclisi’nde yapılan gizli görüşmede BND ajanları bu konuda uyarıda bulundu. Gazete, uyarının gizli oturuma katılan bir federal milletvekili kanalıyla öğrenildiğini yazdı. Ahmet İNCEL/MÜNİH, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!