Ofsayta düştü

Güncelleme Tarihi:

Ofsayta düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 01:30

İnegöl’de amatör bir takımının Nijeryalı genç futbolcusu, e-posta şifresini kırdığı şirkete Mısır’dan gelecek 180 bin doları baldızının hesabına yollattı. Oyuncu ve baldız, yakalandı.

Haberin Devamı

BURSA'nın İnegöl ilçesinde bir amatör takımda futbol oynayan Nijeryalı Cihimaono O. (21), Mısır ile iş yapan mobilya ihracatçısı bir şirketin elektronik posta şifresini kırdı. Cihimaono, daha sonra, e-postalardaki ödeme talimatlarını, baldızı Bilgi K.’nin (48) banka hesap numarası ile değiştirdi.

BAVULLAR HAZIRDI

Mısır'daki şirket de gelen mesaj üzerine, 90 bin dolarlık ödemeyi mobilya firması yerine, baldız Bilgi K.’nin hesabına yatırdı. Bilgi K. parayı çekip Cihimaono’ya teslim ederken, olay, İnegöl'deki firmanın paranın ödenmediğini fark edip Mısır'daki şirketle temasa geçmesiyle ortaya çıktı. Şirket yetkililerinin şikâyeti üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri, banka hesabını takibe aldı. Mısır’daki şirket 90 bin dolar daha ödeme yapınca, ikinci havaleyi almaya gelen Bilgi K. gözaltına alındı. Bilgi K.’nin ifadeleri üzerine O. da, evine düzenlenen baskında yakalandı. Bavulları hazır, parayı alıp kaçmayı planlayan futbolcu gözaltına alındı. Polis ayrıca evde yaptığı aramada 90 bin doları bularak el koydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!