Gençler’in isyanı

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 01:10

Fenerbahçe’ye karşı üst üste ikinci sezon, deplasman maçını 2 penaltı ile kaybeden kırmızı-siyahlılar, hakeme yüklendi. Başkan Cavcav, “Rakibin kazandığı penaltılar düşündürücü” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Ligin 7. haftasında Fenerbahçe’ye 2-1 yenilen Gençlerbirliği isyanlarda. Maç öncesinde Kulüp Basın Sözcüsü Hakan Kaynar, hakem Özgür Yankaya’nın önceki sezonlarda yönettiği bir Gençlerbirliği karşılaşmasını hatırlatmasıyla başlayan tartışmalı süreç, 90 dakikanın sonuna taştı. Özgür Yankaya’nın verdiği 2 penaltı kararı ile Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrılırken, geride kalan sezon yine Kadıköy’de oynanan müsabaka, hakem Cüneyt Çakır’ın Fenerbahçe lehine verdiği 2 penaltı ile 2-0 sarı-lacivertli ekibin lehine sonuçlanmıştı.
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, Fenerbahçe’nin kazandığı penaltı atışlarının düşündürücü olduğunu söyledi.
Cavcav, “Hakemleri suçlamak istemiyorum ama verilen penaltılar düşündürücü. Biz, Fenerbahçe maçlarında, bu stata hep penaltılarla yenilmeye alışığız. O bakımdan verilen iki penaltının takdirini kamuoyuna bırakıyorum. İyi futbol oynadık. Fenerbahçe gibi büyük camia, çok iyi futbol ekibi bana göre, Gençlerbirliği önünde çok zorlandı. İki tane şans golüyle galip geldiler. Tebrik ediyorum, futbol bu, her türlü oyuna açık” diye konuştu.
Ligin ilk haftalarında hakemlerin konuşulmaya başlandığının ifade edilmesi üzerine Cavcav, “Bunu başta Merkez Hakem Kurulu’na söylemek lazım. Başında futbolu çok iyi bilen bir federasyon başkanımız var. Onların bunu değerlendirmesi lazım. Biz ne söylersek söyleyelim, federasyona bir yaptırım gücümüz olmuyor” dedi.

Haberin Devamı

İLK YARIDA RAKİBİ ZORLADIK

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz ise yaptığı değerlendirmede, “Maçı penaltılarla kaybettik. Üzgünüz, puanla ayrılmak istiyorduk. Stratejimizi de ona göre belirlemiştik” dedi.
Fenerbahçe’yi ilk yarı çok zorladıklarını dile getiren Buz, şunları söyledi:
“Fenerbahçe ilk korneri 25. dakikada attı. İlk devre iyi geçti. 2. yarıda penaltı ile 1-0 geri düştük. Oyun stratejimizi değiştirmek zorunda kaldık. Gereken hamleleri yaptık ve beraberlik golünü bulduk. Fakat yine bir penaltı pozisyonundan durum 2-1 oldu. Ondan sonrası kolay değildi. Penaltılar hakkında yorum yapmak istemiyorum. Fenerbahçe’ye karşı mücadele veriyorsunuz, penaltılarla kaybettiğiniz zaman kabullenmek kolay bir olay değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!