Görme engelliye paralel tuzak

Güncelleme Tarihi:

Görme engelliye paralel tuzak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 01:04

Görme engellilerin kent içindeki ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla yapılan sarı şeritlerin, Çayyolu’ndaki bir caddede amacının dışında uygulanması tepki çekti. Kaldırım bolunca paralel döşenen sarı şeritlerle ilgili çevre sakinleri, yanlıştan dönülmesi gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Başkent’in en gözde semtlerinden Çayyolu’nda, görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için kaldırımlara yapılan sarı şeritler, görenleri şaşkına çevirdi.
2432. Cadde’nin iki farklı noktasında döşenen sarı şeritlerin yürüyüş yoluna paralel olarak uygulanmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Büyükşehir Belediyesi bu uygulamalarıyla gülünç duruma düşüyor” dedi.
Yanlış konumlandırılan sarı şeritlerin görme engellileri zor durumda bırakacağını söyleyen çevre sakinleri, şöyle konuştu:
“2432. Cadde’de iki farklı noktada aynı sorun var. Bunu yapan yüklenici firma, mühendis ya da işçi sarı şeritleri hangi kafayla döşedi bilemiyoruz. Paralel yerleştirilen sarı şeritler, görme engelli kardeşlerimize daha fazla saygısızlık yapılmasın diye bir an önce düzeltilmeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!