Putin böyle istedi

Güncelleme Tarihi:

Putin böyle istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 12:45

UEFA'nın, yarıda kalan Sırbistan-Arnavutluk maçı nedeniyle ev sahibi takımı hem hükmen galip ilan edip hem de 3 puanını silmesine tepkiler sürüyor.

Haberin Devamı

Haksızlığa uğradıklarına inanan Arnavutlar, UEFA'nın en büyük sponsorunun Rus gaz şirketi Gazprom olduğuna dikkat çekip, kararda Rusya Devlet Başkanı Putin'in etkili olduğunu iddia etti.

UEFA'nın olaylar nedeniyle yarıda kalan Sırbistan-Arnavutluk maçında Sırbistan'ı 3-0 hükmen galip ilan edip aynı zamanda 3 puanını silmesinin yankıları sürüyor.

Karara büyük tepki gösteren Arnavutlar, UEFA'ya yönelik protesto eylemlerini dün de sürdürdü. Başkent Tiran'ın merkezinde toplanan bin civarında Arnavut, UEFA'yı kınayan sloganlar attı. Plisat takımının taraftarları olan göstericiler, UEFA'nın 'ırk' ayrımı yaptığını iddia ettiler ve eylemlerinin süreceğini söylediler.

OLAYLI MAÇIN KARARI AÇIKLANDI

PUTIN BASKI YAPTI
Arnavutluk medyası ise UEFA'nın kararıyla ilgili şok bir iddiada bulundu. Gazeteler, UEFA'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in baskısı sonucu böyle bir karar aldığını yazdı. UEFA'nın en büyük sponsorunun Rus Gazprom şirketi olduğuna dikkat çeken gazeteler, Putin'in, yakın müttefiki Sırbistan'ın bu olaydan en az zararla kurtulması için UEFA'ya baskı yaptığını ileri sürdül

Haberin Devamı

SIRBİSTAN-ARNAVUTLUK MAÇI ÇIKAN OLAYLAR SEBEBİ İLE TATİL EDİLDİ


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!