El Clasico'da gülen Real Madrid

Güncelleme Tarihi:

El Clasicoda gülen Real Madrid
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 11:20

Yeşil sahaların en büyük düellosu olan ve dünya üzerinde 400 milyon insanı ekran başına toplayan El Clasico'da son gülen Real Madrid oldu.

Haberin Devamı

BİR REAL KLASİĞİ

Paris Saint Germain maçının bir benzerini yaşayan Barcelona, Real Madrid'in hızlı hücumlarına karşılık veremeyince sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

İKİ takım açısından pek çok ilki barındıran maçta gol perdesini Neymar açarken, Barcelona formasıyla ilk kez Real Madrid karşısına çıkan Luis Suarez yaptığı asistle Katalan ekibine 'merhaba' dedi.Golden sonra çabuk toparlanan ve yarı sahada baskıyı artıran Real Madrid, Cristiano Ronaldo önderliğinde rakip kalede gol aradı. Karim Benzema iki net pozisyondan yararlanamazken bir vuruşunda da top direkten döndü. İlk yarım saatlik bölüm karşılıklı ataklarla geçilirken Luis Suarez'in pasında Messi'ye geçit vermeyen Casillas ise karşılaşmanın en kritik kurtarışını yaptı.

Pique'nin hatası!

Haberin Devamı

Dakikalar 35'i gösterdiğinde Pique, sol taraftan ceza alanına giren Marcelo'nun ortasını yatarak durdurmak istedi ancak eline çarpan topla penaltıya sebebiyet verdi. Topun başına geçen C.Ronaldo skora denge getirdi. Mücadelenin hakemi Jesus Gil Manzano ilk yarıda Neymar ve Karim Benzema'nın düşürüldüğü pozisyonlarda devam kararı vererek büyük tepki çekti.

Altın kafa Pepe!

İkinci yarıya oldukça hızlı başlayan Real Madrid, 50.dakikada kazandığı korner vuruşunda Pepe'nin golüyle Barcelona karşısında 2-1 öne geçti. Hızlı hücumlarla Barcelona'nın dengesini tamamen bozan Real Madrid 61.dakikada Isco'nun presle kazandığı topla çıktığı atakta üçüncü golü Benzema ile bularak maçın skorunu belirledi: 3-1

Messi rekoru kıramadı

Telmo Zarra'ya ait 251 gollük rekoru kırmak için Bernabeu Stadı'na çıkan Lionel Messi geceyi sessiz tamamladı. Barcelona formasıyla ligde 250 gol atan Messi, rekoru bir başka maça bırakırken, teknik direktör Luis Enrique ilk El Clasico maçından mağlubiyetle ayrıldı. Katalan ekibinin 8 maçtır kalesini gole kapatan ismi Claudio Bravo ise Real Madrid karşısında 3 gol birden yiyerek rekora veda etti.

BARCELONA CEPHESİ

-Barcelona maçın ilk bölümlerinde Messi ve Luis Suarez ile sağ kanadı tercih etti. Ve golde 4.dakikada bu kanattan Suarez'in pasında Neymar'ın vuruşuyla geldi.
-Paris Saint Germain maçının bir kopyası yaşandı ve baskı karşısında oyun düzeni bozulan bir Barcelona vardı.
-Barcelona rakibi ne kadar eksik yakalarsa yakalasın bir kontra atak takımı olmadığını gösterdi.
-Luis Enrique kahraman olmak yerine garantiye gitmek istedi. İlk kez çıktığı El Clasico'dan zaferle ayrılma isteği sisteminden ödün vermesine neden oldu.
-İlk 8 haftanın en formda ismi Rakitic'in yerine Xavi tercihi doğru bir yaklaşım değildi.
-Mathieu'nun sol kanatta yavaş kaldığı Madrid'in hızlı oyuncuları karşısında fazlasıyla ön plana çıktı.
-Messi, James, Kroos, Modric ve Isco'nun kurduğu kafeste tüm etkinliğini yitirdi.
-Barcelona 619 pas yapmasına rağmen pozisyon üretmekte zorlandı.

Haberin Devamı


REAL MADRİD CEPHESİ

-Isco'nun muhteşem performansı Gareth Bale'i hiç aratmadı. Daha şimdiden Galli yıldızın 11'e girmesinin zor olduğunu konuşulmaya başlandı.
-James Rodriguez'in muazzam paslarını sahaya yansıtması Real Madrid'in en büyük artısı oldu.
-Cristiano Ronaldo'nun tek başına liderliğe soyunması ve arkadaşlarını yönlendirmesi maçın kaderini belirledi.
-Karim Benzema tüm tartışmalara rağmen Real Madrid'in ideal forveti olduğunu son dönemde artan performansıyla gözler önüne serdi. Isco'nun başlattığı Ronaldo ve son olarak Rodriguez'in asistiyle sona eren pozisyonda Benzema'nın golü 90 dakikanın kısa bir özeti gibiydi.
-Jose Mourinho'nun Barcelona'ya karşı geliştirdiği hızlı hücum ve kontra atak futbolu bir kez daha Real Madrid'in El Clasico formülü oldu.
-Barcelona'yı ortadan yıkan Real Madrid şutlarının %67'sini buradan çekti. Toplam 18 şutun 9'unu ceza alanı bölgesinden kullandı.
-Real Madrid bilinçli bir şekilde topun kontrolünü rakibi Barcelona’ya verip ikinci bölgede kazandığı toplarla hızlı bir şekilde rakip kaleye atağa çıkma isteğini başarıyla gerçekleştirdi.
-Ancelotti kreatif ve dripling gücü yüksek oyuncularla şansı daha yüksek bir takım sahaya sürerek istediğini elde etti.

RAKAMLAR

Haberin Devamı

386: Real Madrid'in bugüne kadar Barcelona'ya karşı attığı gol sayısı

91: Real Madrid'in El Clasico'lardaki galibiyet sayısı

7: El Clasico tarihinde 7 maç üst üste gol atan tek futbolcu (Cristiano Ronaldo)

1-Luis Suarez (Barcelona) ve James Rodriguez (R.Madrid)'in El Clasico tarihindeki asist sayıları

16- Cristiano Ronaldo'nun, La Liga'da attığı gol sayısı

9- Neymar'ın 9 lig maçında attığı gol sayısı

45- İki takımın maç boyunca kaptığı top sayısı (Real 22 - Barça 23)

56: Barcelona'nın topla oynama yüzdesi

18: Real Madrid'in maç boyunca çektiği şut sayısı

5: Messi'nin maç boyunca yaptığı dripling sayısı

5- Ronaldo'nun çektiği şut sayısı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!