85 bin yoksul hastaya ücretsiz hizmet

Güncelleme Tarihi:

85 bin yoksul hastaya ücretsiz hizmet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 09:29

Anadolu Vakfı tarafından işletilen İstanbul'daki Anadolu Sağlık Merkezi, zenginden alıp fakirleri tedavi ediyor. Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, vakıf hastanesi olduklarını ve kar amacı gütmediklerini vurgularken, hastanenin ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ücretsiz sağlık hizmeti verdiğini soyledi. 2014'te ihtiyaç sahiplerine yapılacak sağlık harcamasının 13 milyon TL'ye ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

85 bin yoksul hastaya ücretsiz hizmet

Güven, bugüne kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlar için 85 bin ilave muayene, 220 bin tahlil ve 6 bin 250 ameliyat gerçekleştirdiklerini anlattı. Güven, bu hastalara 16 bin gün de yataklı tedavi imkanı sunduklarını bildirdi. 10 yıl içinde bu hastalara yapılan toplam harcamanın ise 53 milyon TL olduğunu ifade etti.

Yabancı hastada birinci

Johns Hopkins Medicine ile işbirliği içinde olmaları nedeniyle yurtdışında tanınırlıklarının yüksek olduğunu anlatan Güven, Sağlık Bakanlığı'nın Medikal Turizm Raporu'na göre, Türkiye'de en fazla yabancı hasta ağırlayan hastane olduklarını vurguladı.

Güven, 66 ülkeden hasta kabul ettiklerini belirterek, “Çevre ülkelerin büyük bölümünde sağlık altyapısı yetersiz. Bu ülkelerde, tıp teknolojilerinde ve tedavi seçeneklerinde eksiklikler bulunuyor. Diğer taraftan, tanısı ülkesinde konmuş fakat ikinci görüş almak ve yurtdışındaki opsiyonları değerlendirmek isteyen hasta sayısı da oldukça fazla. Ayrıca Türkiye'deki tedavi ücretleri Avrupa ve ABD'ye göre daha uygun" dedi.

Haberin Devamı

Kanser hastasında yoğunluk

Güven'in verdiği bilgilere göre, hastanede her yıl 12 bini aşkın zengin yabancı turist tedavi oluyor. Son 5 yılda muayene olan yabancı hasta sayısı yılda ortalama yüzde 67 arttı. Hastaneye daha çok Romanya, Bulgaristan, Rusya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden yabancı hasta geliyor. Bu hastalar en fazla kanser tedavisi görüyor. Kanser tedavisi dışında kalp ve damar cerrahisi, üroloji, kadın sağlığı, nöroşirurji, ortopedi ve tüp bebek tedavisi de diğer sağlık hizmetleri de öne çıkıyor.

ayalap@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!