Ana çerçeve demokrasi inşası

Güncelleme Tarihi:

Ana çerçeve demokrasi inşası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 01:25

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanı olan gazeteci-yazar Etyen Mahçupyan, sivilleşme, demokratikleşme ve azınlıklar konularındaki çalışmalara katılacak.

Haberin Devamı

Mahçupyan, Hürriyet’e, Türkiye’nin çok önemli bir eşikten geçtiğini belirterek, “Eskinin içinde giderken bir yeni üretmeye çalışılıyor, bu hiç kolay değil, çok zigzaglı bir yol. Dolayısıyla elimden gelen yardımı esirgemek gibi bir durum olamaz. Buna soyunan her hükümete de yardım etmek isterim bir aydın olarak. 20 yıldır hükümetleri ve siyasetçileri etkilemeye çalışıyorum, onlar istiyorsa tabii ki ben hazırım” dedi.

KOŞULLARI SORMADIM

Davutoğlu ile kısa bir görüşme yaptıklarını, görev alanıyla ilgili detayları konuşmadıklarını anlatan Mahçupyan, “Genel olarak Türkiye’nin ihtiyacı üzerine konuştuk. Birbirimizi tanıyoruz, fazla konuşmamızı gerektiren bir durum da yok. Koşulları falan da sormadım. Ahmet Bey uzun zamandır tanıdığım, güvendiğim bir insan, onunla birlikte olduğumda kafamda herhangi bir soru işareti taşımıyorum” açıklamasını da yaptı.

Haberin Devamı

CEMAATÇİ YAPI ENGEL

Mahçupyan, şöyle devam etti: “Bir ana çerçeve var; demokrasiyi inşa etmek ve toplum olma hali. Cemaatçi yapıyla batı anlamında bir toplum olunamıyor, bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Son dönemdeki kavgalar da bundan. Kimlik meseleleri de var ve bunlar çözülemiyor. Demokrasinin çalışabilir model olarak Türkiye’de inşası açısından bir fonksiyonum olabilir. Bu her meseleyi de kuşatıyor. Kürt, Alevi, azınlıklar ya da hukuk devleti, yargı vs gibi. Biraz da yolda düzülecek bir şey bu, nerede katkımın anlamlı olduğu görülürse o tarafa gitmesini isteyeceğiz ilişkimizin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!