Kamu düzeni olmadan adım yok

Güncelleme Tarihi:

Kamu düzeni olmadan adım yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 01:25

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Öcalan’a sekretarya” haberlerine sert tepki gösterdi. Davutoğlu, Kayseri Belediyesi ziyareti sonrası konuştu:

Haberin Devamı

- “Üç Mehmetçik’imiz bazı ihtiyaçları için merkeze inmiş ve kendilerini takip eden alçaklar tarafından katledildiler. Bunlar Türkiye’yi kaosa sürüklemek için yapılan şeyler. Yüksekova halkı bu hainlere net cevabı verecektir. Milli birliğimizi korumak, huzur ve güvenimizi sağlamak için bütün tedbirleri alacağız. Gereken talimatları verdim. Bu alçaklar yaptıklarının hesabını verecek.

- Devletimizin tereddüt göstereceği düşünülmemelidir. Çözüm süreci bizim için asırlarca bir arada yaşamış halkımızın içindeki barışı tesis etme ve milli birliği sağlama sürecidir. Çözüm süreci vahşilere, teröristlere taviz süreci değildir.

BİZİM MUHATABIMIZ TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL

- Bizim muhatabımız terör örgütü değil, halkımızdır. Son olaylar gösterdi ki bölge halkı bu örgüte karşı.

Haberin Devamı

- İmralı’da sekretarya kurulacağına dair hükümetimizin hiçbir ifadesi olmamıştır. Kimseye verilmiş sözümüz de yok. Kamu düzeni sağlanmadan bir talep söz konusu olamaz.

- Böyle bir çalışmamız da, sözümüz de yok. Olurumuz olmadan bazı kesimlerin açıklama yapmaması uygun olur.

- Kılıçdaroğlu bir açıklamada benim için ihanet olarak nitelenecek (Öcalan ile doğrudan görüştü) açıklamada bulundu. Böyle provokatif bir açıklama ile tarih önünde hesap verir.

- Peşmergeler Irak ordusunun parçası. PYD, geçişi olumlu görmediklerini ifade ettiler. Mesele Kobani’nin savunulması değil. Orada zaten kimse kalmadı. Orada bir üs edinilmek isteniyor. Şu ana kadar Kobani’ye bir geçiş olmamıştır.

- (Kılıçdaroğlu’nun ‘29 Ekim resepsiyonuna giden kirlenir’ açıklaması) Kirli zihniyetinin yansıması. Erdoğan millet tarafından seçilmiştir.”

21. yüzyıldaki Davut el Kayseri’yim

BAŞBAKAN Davutoğlu, Kayseri’deki toplu açılış töreni kapsamında Talas raylı sistem açılışını yaptı, özetle şunları söyledi: “21’inci yüzyılın Davut El Kayseri’si benim. Kayserili olarak bu millete hizmet edeceğim. Attığımız her siyasi, sosyal tohumu, ulu çınar yapma iddiamız var. Bu ülke bizden önce dışarıda el pençe divan duran başbakanlar gördü. Bu millet özgüveni bizimle gördü. Yeni Türkiye’de 2 siyasi anlayış berraklaşıyor. Bir siyasi anlayış Türkiye’yi küresel güç yapma iddiasında. Diğerlerinin ise eleştiri, hakaret, iftira anlayışları var. Ama 30 Mart’ta halk, ‘Sadece bu topraklardaki insanların sözü geçer’ dedi. (Erciyes Üniversitesi Ziya-Betül Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi’nde) Daire başkanlarına ve ilaç sektörü temsilcilerine ‘Milli aşı yapabiliyor muyuz?’ diye sordum. Kendi aşısını yapamayanların, kendi silahını yapıyor olmaları yeterli olmayabilir. Yüzde 100 milli aşı sektörü, tabanı oluşturacağınızı duymaktan memnun oldum.”

Haberin Devamı

Medreselerin kurucusu

DAVUD el-Kayseri, ilk Osmanlı medreselerinin kurucusu, Başmüderrisi (bir tür rektör). Filozof, mutasavvıf ve yazar. ‘Vahdet-i Vücud’ denilen sufi öğretisinin Osmanlı Devleti’ndeki ilk temsilcilerinden biridir. 1258-1261 yılları dolaylarında Kayseri’de dünyaya geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!