Dünyanın anneleri

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın anneleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 01:25

Kayıp yakınlarını bulmak için her cumartesi Galatasaray’da oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, bu hafta 500’üncü kez buluştu.

Haberin Devamı

Cumartesi Anneleri’yle eş zamanlı olarak Adıyaman, İzmir merkez, Dikili ve Bodrum’un yanı sıra İngiltere, Almanya, Avusturya, İsviçre, Avustralya, Kanada, İsveç, ABD, Hollanda ve Fransa’da da kayıpların fotoğraflarıyla eylemler düzenlendi. Her hafta bir kayıp adına buluşan Cumartesi Anneleri, bu hafta 19 Ekim 1995’te Avcılar’da gözaltına alınarak kaybedilen 36 yaşındaki Fehmi Tosun için buluştu. Siyasi parti temsilcileri ile sanatçıların da destek verdiği eyleme yüzlerce kişi katıldı. Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun, “20 yıl önce biz burada otururken çocuk olanlar şu an 20 yaşın üzerinde. Maalesef bu devlet 20 yıldır hiçbir adım atmadı kayıpları için. Bu ülkeyi yönetenlerin gözleri kör, kulakları sağır. İster duyun ister duymayın. Hesap verene kadar iki elimiz sizin yakanızda olacak” dedi.

Haberin Devamı

ARJANTİN’DEN SELAM

Cumartesi Anneleri’nin kendilerine örnek aldığı Arjantin’deki Plaza de Mayo Anneleri de 500’üncü eyleme, “Onları hayranlıkla izliyoruz. Onları çok seviyoruz ve onlara kucak dolusu bir selam gönderiyoruz” diye mesaj gönderdi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Enis Berberoğlu, Ercan Karakaş, Sezgin Tanrıkulu ve Yakup Akkaya, Genel Sekreter Gürsel Tekin, milletvekilleri Mahmut Tanal, Melda Onur ve Süleyman Çelebi de karanfillerle eyleme destek verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir karanfil buketi gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!