Yeryüzü mescit

Güncelleme Tarihi:

Yeryüzü mescit
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 01:25

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun bitişiğindeki arsaya yapılması planlanan cami ile ilgili, “800 metrekare üzerinde bir cami inşa edilecek. Bir tarafta mescit inşa etmek üzere insanlar görüyorsunuz, bir taraftan da ağaç sevgisi, ‘ağaçlar kesilmesin’ diye gösteri yapan insanlar görüyoruz. Her şeyden önce bu bize yakışmıyor. İbadet sevgisi ile tabiat sevgisi karşı karşıya gelecek sevgiler değildir” dedi.

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) işbirliği ile oluşturulacak ‘KAGEM Orman Projesi’nin açılış töreninde konuşan Görmez, şunları söyledi: “Birkaç gündür üzülerek İstanbul’un bir bölgesinde (Validebağ) bir tartışmaya şahit oluyoruz. Biz gönül dünyamızın derinliklerinde halen sakladığımız öfkeleri, başka şekillerde ifade etmeliyiz. O öfkeleri, tabiat sevgisiyle ibadet sevgisi, tabiat sevgisiyle mabet sevgisi üzerinden ifade etmemeliyiz. İslam Peygamberi buyuruyor ki; ‘Yeryüzü bize mescit kılındı. Gördüğünüz bütün ağaçlar, çiçekler, tabiat ve yeryüzü bir mabet.’ Dolayısıyla ibadet sevgisi ile mabet sevgisini karşı karşıya getirerek birbirimizi üzmek, birbirimize bu sevgiler üzerinden öfkemizi göstermeye kalkışmak bize yakışmıyor.”

Haberin Devamı

Yeryüzü mescit

Validebağ için hadisli çıkış

ÜSKÜDAR Validebağ Korusu’nun bitişiğine yapılmak istenen cami inşaatı gerginliği dün de devam etti. 1’i polis 5 kişi yaralandı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da dün şantiye alanını ziyaret etti. Milletvekillerinin ayrılmasının ardından, şantiye aracının önüne geçen eylemcilere polis müdahale etti. Çalışmalara tepki gösteren mahalleli, inşaat alanının yanına bir de ‘dilek ağacı’ oluşturdu. - Fırat ALKAÇ / İSTANBUL

Yeryüzü mescit

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!