Suudi Arabistan’a ‘iskender’ götürüyor

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistan’a ‘iskender’ götürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 00:58

ANKARA’da 1995 yılında açtıkları HD İskender restoranından sonra zincir oluşturan HD Holding, ilk yurtdışı mağazasını açmak için Suudi Arabistan’ın en zengin 5 ailesinden birinin sahibi olduğu Saudi Economic Development Company ile anlaştı. İki tarafın yarı yarıya ortak olduğu bir şirket kurarak ilk mağazayı açmaya hazırlanan grup, yurtdışı yatırımlar için toplamda 40 milyon dolarlık yatırıma hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ÇEVRE ÜLKELER DE VAR

Gelecek yıl yurtiçinde restoran işine 10-15 milyon TL yatırım yapacaklarını ifade eden HD Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kaan Demirağ, yurtdışında Kuzey Irak, Azerbaycan, Kazakistan, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da araştırma yaptıklarını söyledi. Geçen yıl yurtdışı operasyonları için kendilerine 15 farklı talep ulaştığını belirten Demirağ, “Talipler arasında Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası büyük fonlar ve aileler vardı. Onların arasında Saudi Economic Development Company de bulunuyordu. Bu firma ile anlaşmaya vardık” diye konuştu. İlk teklifin HD İskender’e ortak olma yönünde olduğunu belirten Demirağ, “Kabul etmeyince kendi ülkelerinde master franchise haklarını almak istediler. Ben farklı bir teklif yaptım ve yarı yarıya ortak şirket kurduk. 2015’te ilk şubeyi açıyoruz. Sadece Suudi Arabistan’da değil, çevre ülkelerde de operasyon olacak. İlk 2 yıl sadece Suudi Arabistan’da olacağız. 5 senede 25 mağaza olacağız. Çevre ülkelerle birlikte açılacak mağaza sayısı 50’ye ulaşacak” ifadelerini kullandı. HD İskender dışında HD Holding çatısı altında Tadım Pizza, Burger House ve Pidem markalarının olduğuna değinen Demirağ, “HD İskender’de 57 şube, HD Döner’de 8 şube, Tadım Pizza’da 26 şubemiz var. Burger House’ta da İstanbul’da kendimiz mağaza açıyoruz, Anadolu’da ise franchise veriyoruz” dedi. Franchiseler dışında kendi bünyelerinde 2 bin çalışanları olduğunu söyleyen Demirağ, “HD İskender’in 170 milyon lira cirosu var. Pidem’in 33 milyon lira, Tadım Pizza ve Burger House’un 30’ar milyona yakın ciroları var. Mağazalarımızda haftada 40 ton et tüketiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Etler Türkiye’den temin edilecek

KULLANDIKLARI etleri kendi et işleme tesislerinde hazırladık-larının altını çizen Kaan Demirağ, “Et işleme tesisimizin yanında bir de lojistik merkemiz var. Suudi Arabistan’a da etler Türkiye’den gidecek. Belirli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra orada da bir et işleme tesisi kurabiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!