Barbie’ye canavar ısırığı

Güncelleme Tarihi:

Barbie’ye canavar ısırığı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 00:58

Barbie oyuncaklar, düşen satış grafiğinden sonra eski günlerini arıyor. Barbie’nin üreticisi Mattel’in yeni oyuncağı ‘Monster High’ ise çocukların yeni gözdesi oldu.

Haberin Devamı

HERŞEY bundan 55 yıl önce başladı. 1959 yılında ABD’li işinsanı Ruth Handler tarafından yaratılan Barbie oyuncaklar, tüm kız çocuklarının elinden yarım asır boyunca düşmedi. Ancak bahsettiğimiz bu başarı artık sona doğru yaklaşıyor. Barbie’nin yaratıcısı Mattel şirketinin paylaştığı mali tablolara göre Barbie satışları hızla düşmeye başladı. Bunun en büyük sebebiyse Mattel’in yeni modern oyuncak modelleri olan ‘Monster High’ oyuncaklarının satmaya başlaması. Başka bir deyişle Mattel, Barbie’lerin sonunu kendi eliyle getiriyor.

DÜŞÜŞ BAŞLADI

Mattel’in yaptığı açıklamaya göre Barbie satışları 2014’ün üçüncü çeyreğinde yüzde 14 düştü. Bu da geçen yılın aynı dönemine göre şirketin Barbie oyuncak gelirlerinin 11.2 milyon dolar eridiği anlamına geliyor. Söz konusu düşüş Mattel’in toplam gelirleri ve kârı üzerinde etkili oldu. Şirketin geçen hafta açıkladığı mali tablolara göre şirketin kârlığı yüzde 22 civarında geriledi. Şirketin söz konusu dönemdeki toplam kârı ise 331 milyon dolar. Şirketin toplam gelirleri Barbie satışlarından olumsuz olarak etkilendi. Paylaşılan rakamlara göre Mattel’in gelirleri yüzde 8 düştü.

Haberin Devamı

‘CANAVAR’ YARATTI

Mattel’in kaybının başındaki en büyük sebeplerden biri Barbie’lerin modaya ayak uyduramaması olarak gösteriliyor. Modası geçmişte kalmış giysiler ve neredeyse hiç yenilenmeyen oyuncaklar buna dahil. Ancak Mattel’in bir ‘b planı’ da var. Barbie satışlarının düşüşünü hesaba katan şirket, ‘Monster High’ adındaki yeni oyuncak serisini tanıttı. Barbie’lere göre daha modern bir tarza sahip olan bu seri, 2010 yılında ilk kez çocukların beğenisine sunuldu. 27 cm boyunda olan Monster High modelleri, özellikle günümüzdeki giyim tarzı, saç modeli ve günlük aksesuarlarıyla dikkat çekiyor.

DİJİTALE GEÇİYOR VAR

Öte yandan Mattel, Monster High oyuncaklarıyla da bu kategoride baştan aşağıya bir yenilenmeye girdi. Çocukların teknolojiyle olan yoğun ilgisini dikkate alan şirket, Monster High’a özel web siteleri, kitap serileri ve DVD filmiyle çocukların beğenisini kazanmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!