New York’ta numaram 48 bin 275, tabancadan 1 saat sonra çıkacağım

VODAFONE Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Avrasya Maratonu’na sponsor olmalarıyla birlikte koşmaya merak sardı. Yakın arkadaşlarıyla ilk iddialaşması 15 kilometre için oldu:

Haberin Devamı

- Düzenli antrenman yaptım, 15 kilometreyi rahalıkla koşar hale geldim.
Bu kez “yarım maraton”a soyundu. Yine arkadaşları itiraz etti:
- O kadar da uzun boylu değil.
Bu süreçte 2 yıl önce meme kanserini yenen eşi Aslı Süel de Kanser Derneği yararına koşarak ona eşlik etti. Aslı-Hasan Süel çifti maraton (42 kilometre) koşar hale geldi. Bir arkadaşı Hasan Süel’e takıldı:
- Madem artık maraton koşuyorsunuz, o halde New York Maratonu’nun kurasına katılın. Nasıl olsa size çıkmaz ama şansınızı deneyin.
2 Kasım 2014 Pazar günü New York’ta, 26 Nisan 2015’te Londra’da gerçekleşecek maratonların kuralarına girdi:
- New York için şansım yaver gitti. Eşim Kanser Derneği yararına, ben şahsen koşacağım. Londra kurasını kazanamadım. Londra’da da koşmak için kontenjanında bana yer verecek bir vakıf arıyorum. Önceliğim kanserle ilgili dernek ve vakıflar olacak.
New York Maratonu’nda koşacağının netleşmesiyle birlikte geçmişte Boston Maratonu’nda Amerikalılar arasında ilk 10’a giren bir “koç”la online çalışmaya başladığını belirtti:
- Amerika’daki “koç”um bana program hazırladı. Haftada 5 gün o programa uygun olarak sabahları antrenman yapıyorum. Geçen pazar günü 34 kilometre koştum. Her adımımla ilgili verileri “koç”a gönderiyorum. Tavsiyelerini alıyorum.
New York Maratonu’na 50 bin kişinin katıldığını vurguladı:
- Benim numaram 48 bin 275. Yani, start tabancasından 1 saat sonra çıkış yapacağım. Hedefim 42 kilometreyi 4 saatte koşmak.
Türkiye’de Vodafone Vakfı’nın başkanlığını da yürüttüğünü anımsattı:
- Avrasya Maratonu’na sponsorluk sonrası koşmaya başlayınca konuyla yakından ilgilendim. Dünyada birçok insan çeşitli dernek ve vakıflar yararına koşuyor. Ülkemizde de bunu yapanlar artıyor. Çalışma arkadaşlarımız arasında Vodafone Vakfı’nın engelliler için oluşturduğu “Düşler Akademisi” yararına koşanlar var. Topladıkları bağış kadar kaynağı ayrıca vakfı olarak akademiye aktarıyoruz.
Akademi’nin Kaş’ta bir kampı olduğuna değindi:
- Kamp 12 ay açık. Engellilere birer haftalık programlar yapılıyor. Şu anda bütün haftalar dolu.
Vodafone olarak bir de yeni mobil uygulama devreye aldıklarını aktardı:
- “v-maraton” adlı uygulama üzeinden 50’nin üzerinde dernek veya vakıfa bağış yapılabiliyor. İstenirse bağış çağrısında bulunulabiliyor.
Konuyu noktalarken yeni jenerasyonun çalışacağı şirketleri seçerken dikkat ettiği bir ayrıntıyı ortaya koydu:
- Yeni kuşak artık iş başvurusu yaparken çalışmak istediği şirketin sosyal sorumluluk adımlarına bakıyor. Eğer seçim şansına sahipse, sosyal sorumluluk yönü iyi olan şirketi tercih ediyor.
Yüzde 10 dolayında işsizlik varken başvurduğu şirketin “sosyal sorumluluk” yönünü sorgulayabilen kaç kişi var acaba?

Haberin Devamı


Amerikalı AGP bizimle 1 milyar dolar yatırabilir

Haberin Devamı


ÖNCEKİ cumartesi akşamı Türk Telekom Arena’da Galatasaray’ın Fenerbayçe’yi 2-1 yendiği derbiyi izlerken DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya’ya Amerikalı Amstar Global Partners’la (AGP) yeni ortaklıklarını sordum:
- AGP’nin ülkemizde Rönesans Grubu’yla alışveriş merkezi projelerinde ortaklığı vardı. Türkiye pazarını biliyorlardı. Konut için de bize geldiler. Ege İnşaat’ın yüzde 50’sini onlara verdik. Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm de dahil yeni konut projelerinde birlikteliklerimiz olacak.
AGP’nin Türkiye’de iş yapmaya istekli olduğuna değindi:
- AGP, önümüzdeki dönemde bizimle birlikte konut projelerine 1 milyar dolar yatırabilir.
Sektördeki yavaşlamayı anımsattım, yanıtladı:
- Yavaşlama olsa da işler tam durma noktasına gelmiyor. Projenin yerine, kalitesine göre satışlar sürüyor.
Suriye’nin sınırımızda yarattığı riskler, yaklaşan genel seçime rağmen AGP’nin konuta yatırım için 1 milyar doların ucunu göstermesi, ekonominin kendi dinamikleriyle yürüdüğünü gösteriyor.

Yazarın Tüm Yazıları