Kestirmeden 8 genç öldü

Güncelleme Tarihi:

Kestirmeden 8 genç öldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 01:25

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerini taşıyan bir midibüs, dün sabah yağışla kayganlaşan yolda 15 metrelik bir şarampole yuvarlandı. 8 öğrencinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili vali, midibüsün kestirme amaçlı bir dağ yolunu kullandığını belirtti.

Haberin Devamı

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerini gezi için Eskişehir’e götüren 2 midibüs, dün sabah saatlerinde yola çıktı. Yusuf Zeybek yönetimindeki midibüs, saat 10.00 sıralarında Afyonkarahisar’ın Çay ilçesi Karamık Köyü yakınlarında yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. 15 metre derinliğindeki şarampole yönelen araç, bir süre düz ilerledikten sonra kayalığa çarparak takla attı. Kazayı, arkalarındaki diğer midibüsteki öğrenciler fark etti. Kazada İsmet Yörümez, Elif Nur Keskin, Sinem Sezgin, Sena Öz, Buket Alas, Fatih Aydilek, Gözde Erol ve Muhammet Yusuf Karahan öldü. Sürücü Yusuf Zeybek ile birlikte 18 kişi yaralı kurtuldu.

Kestirmeden 8 genç öldü

Tali yolu kullanmış

Haberin Devamı

Hastanede yaralıları ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Kazanın meydana geldiği dağ yolu jandarma bölgesi olarak tabir edilen tek aracın gidebileceği asfalt. Uçurumların olduğu tali bir yol. Zannediyorum ki, ‘Kestirme olsun’ diye gittiler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!