Türk derisi için İstanbul’a geliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Türk derisi için İstanbul’a geliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 00:58

DÜNYA deri sektörü, 18-20 Kasım tarihleri arasında Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) öncülüğünde İDF 2014 9’uncu İstanbul Deri Fuarı’nda biraraya gelecek.

Haberin Devamı

TÜYAP İstanbul Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek fuarda 2015-2016 trendleri sergilenecek. TÜRDEV’in davetlisi olarak Louis Vuitton, Hermes gibi dünya devlerinin çatı kuruluşu Fransız Saraciye Federasyonu 10 kişilik heyetle Türkiye’ye gelecek. Federasyon temsilcileri Türkiye’deki deri firmalarının tabakhaneleri gezip, iş birliği imkanlarını araştıracak.

Türk derisi için İstanbul’a geliyorlar

İHRACAT ARTIYOR

TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı, Çin’den ABD’ye onlarca ülkenin deri konusundaki önemli isimlerini ağırlayacaklarını söyledi. 2013 yılında 67 ülkeden 14 bin 489 sektör profesyonelini ağırladıklarını ifade eden Mızraklı, “Bu yılda toplam 300’ün üzerinde firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla 67 ülkeden toplam 15 bin profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz” dedi. Türk Deri sektörünün 400 bin kişiyi istihdam ettiğini vurgulayan Ruken Mızraklı, özel faturalı ihracat ve turistik amaçla ülkemizi ziyaret edenlerin yaptığı satın almalarla birlikte 4.5 milyar doların üzerinde bir ihracat hacmini temsil ettiklerini belirtti. Ruken Mızraklı, sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

2023 HEDEFİ 10 MİLYAR $

“Başta Çin ve Japonya olmak üzere Uzak Doğu’da pazar payımızı arttırmak istiyoruz. Özellikle bu pazarlarda sektörümüzün moda-marka algısının altını çizen çalışmalar yapıyoruz. Global deri sektöründe pazar payımızı arttırmak, 2023 deri ve deri mamulleri ihracat hedefimiz olan 10 milyar dolara ulaşmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu hedefe, daha fazla inovasyon, daha fazla Ar-Ge ile marka algısı yükseltilmiş katma değeri yüksek ürünler satarak ulaşabileceğimizin bilincindeyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!