Teknoloji ünleniyor

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji ünleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 16:53

Bir yanda teknoloji devleri, diğer yanda ünlüler. Teknoloji devlerini karşısına alan ünlüler, akıllı saatten uygulamaya kadar birçok ürünle hayranlarını peşinden sürüklüyor.

Haberin Devamı

Akıllı telefonu, tableti, giyilebilir cihazları ve uygulamaları derken teknoloji şirketleri milyarlarca liralık pazardan pay almaya çalışıyor. Ancak bu pazarın teknoloji devleri dışındaki diğer talipleri ise ünlüler. Akıllı saatten kulaklığa kadar birçok kategoride yer alan ürüne yatırım yapan ünlüler teknoloji pazarında da tüm dikkat çekmeyi başarıyor. Bu ünlüler arasında şarkıcı Will.i.am, basketbolcu Lebron James, rapçi Jay-Z, Hollywood yıldızı Ashton Kutcher ve sosyetik güzel Kim Kardashian var.

PAZARLAMA GÜCÜ

Ünlülerin teknoloji de yer almasının en büyük sebebi hayran kitleleri. Milyonlarca kişiyi peşinden koşturmayı başaran ünlüler, teknoloji devlerinin bile yapamadığı pazarlama gücüne sahip olabiliyor. Bunun en iyi örneği Kim Kardashian. Birçok şirketin uygulama mağazalarında sıralamaya girebilmek için yaptığı milyonlarca liralık harcamaya gerek duymayan Kardashian, attığı bir tweet ile uygulamasını duyurdu. Saatler sonra dünya çapında ilk üçe giren Hollywood, Kardashian’ın cüzdanını da doldurmayı başardı. Öte yandan ünlülerin geliştirdikleri cihazlar da özellikleri bakımından başarılı bulunuyor. Black Eyed Peas Grubu’nda yer alan Will.i.am geliştirdiği akıllı saat modeli, birçok akıllı saatte yer almayan telefon ve mesajlaşma özelliğine sahip. SIM kart takılabilen Puls adındaki akıllı saat, aldığı ön sipariş sayısıyla şimdiden giyilebilir teknoloji pazarında rekor kırmayı başarıyor.

Teknoloji ünleniyor

Haberin Devamı

Will.i.am
Puls

BLACK Eyed Peas Grubu’nun en dikkat çeken isimlerinden biri olan Will.i.am’in, kendi tasarlayıp ürettirdiği akıllı saat modeli bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Puls ile konuşabilmek ve mesajlaşabilmek mümkün. Cihazın satış fiyatı 1000 TL civarında olacak.

Teknoloji ünleniyor

Haberin Devamı

Lebron James
Powerbeats2

NBA yıldızı Lebron James, geçen hafta kulaklıklarıyla ünlü Beats ile ortak bir çalışmaya imza attı. James, “Nereden geldiğini asla unutma” sloganıyla Powerbeats2 modelini tanıttı. Tere ve suya dayanıklı olan kulaklığın Türkiye satış fiyatı 500 TL.

Teknoloji ünleniyor

Ashton Kutcher
Lenovo Yoga Tablet 2

HOLLYWOOD’un en ünlü oyuncularından biri olan Ashton Kutcher, geçtiğimiz hafta çalışanı olduğu Lenovo’nın yeni tablet modelini tanıttı. 8 inç ve 10 inçlik iki farklı ekran boyutuyla satışa çıkan Lenovo Yoga Tablet 2’nin 1000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa çıkması bekleniyor.

Teknoloji ünleniyor

Haberin Devamı

Jay Z
Powermat

ABD’li rap şarkıcısı Jay-Z, akıllı telefon kullanıcılarının en büyük derdi olan şarj üzerine hareket geçti. Duracell ile anlaşan Jay-Z, akıllı telefonları kablosuz şarj edebilen Powermat’i tanıttı. Telefonlara takılan özel bir kılıf ile kullanılan cihazın fiyatı ise 200 TL’den başlıyor.

Teknoloji ünleniyor

Kim Kardashian
Hollywood

KİM Kardashian tercihini uygulamalardan kullandı. Kardashian’ın ailesinin hayatından esinlenerek yaratılan Hollywood’ta, kullanıcılar gerçek parayla yarattıkları karakterler için lüks aksesuvarlar satın alabiliyor. Oyun ücretsiz olarak indirilebiliyor.

UYGULAMA

İnternetsiz mesajlaştırıyor

Haberin Devamı

MOBİL hat şebekesi ve internet bağlantısı olmadan mesajlaşma uygulamaları popülerliğini arttırıyor. Geçtiğimiz yıl çıkan Firechat’ten sonra ‘Flows’ da internetsiz mesajlaştırmaya başlıyor. Bluetooth veya kişisel Wi-Fi ağı üzerinden mesajlaşma servisi sunan Flows’un en büyük farkı ise kullanıcıları sohbet odalarında buluşturması. Özellikle etkinliklerde kullanılması amaçlanan uygulama ücretsiz olarak indirilebiliyor.

HAFTANIN TRENDİ

Teknoloji ünleniyor

Bu kaykay uçuruyor

GELECEĞE dönüş filminde yer alan uçan kaykaylar gerçek oluyor. Hendo şirketinin geliştirdiği yeni kaykay, havada hareket ediyor. Kaykayın altında bulunan güçlü pervanelerle havaya kalkan Hendo, 7 dakikalık şarj ömrüne sahip olacak. Gelecek yıl başında satılacak Hendo’nun fiyatı ise 10 bin dolar olacak.

Haberin Devamı

OYUN DÜNYASI

Teknoloji ünleniyor

Güncelleme yolda

PLAYSTATION 4 sahipleri için müjdeli haber, PlayStation resmi Twitter hesabından geldi. PS4'e birçok yeni özellik ekleyecek olan 2.0 güncellemesinin 28 Ekim’de yayımlanacağı açıklandı. Masamune kod adıyla bilinen ve geçtiğimiz Ağustos ayında Sony’nin Gamescom’da tanıtılan güncellemenin başlıca yenilikleri arasında PS4'e temaların gelmesi, USB müzik oynatıcı ve Share Play gibi özellikler bulunuyor.

ÜRÜN KARŞILAŞTIRMA

Teknoloji ünleniyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!