Almus Barajı'nda ceset bulundu

Güncelleme Tarihi:

Almus Barajında ceset bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 17:16

TOKAT’ın Almus ilçesinde balık tutmak için baraj gölü kıyısında bir erkek cesedi bulundu. Cesedin 3 yıl önce barajda kaybolan Tufan Aybek’e ait olma ihtimali üzerine DNA testi için Ankara’ya gönderildi.

Haberin Devamı

İlçe merkezinde öğle saatlerinde balık tutmak için Orman Evleri mevkisine giden 4 kişi, kıyıda bir ceset gördü. Balıkçıların haber vermesi üzerine olay yerine gelen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, cesedi sudan çıkardı. Ardından ceset Almus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Morga kaldırılan cesedin iskelet haline geldiği ve üzerinde balıkçı tulumu olduğu belirlendi. Cesedin, 3 yıl önce barajda kaybolan ve tüm aramalara rağmen bulunamayan Tufan Aybek’e ait olduğu ihtimali üzerine DNA testi yapılmasına karar verildi. Ceset, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığına gönderildi. Tufan Aybek’in ailesinden de test için numuneler alındı. Olayla ilgili Almus Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

22 Şubat 2011 tarihinde balık tutmak amacıyla motorlu sandal ile baraja açılan evli ve bir çocuk babası Tufan Aybek kaybolmuş, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!