Stadı engellemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Stadı engellemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 01:02

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Yalı ve Konak’ta Gürsel Aksel statları konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan randevu alamadığını yineledi, “Her pazartesi günü randevu dileğimizi özel kalemine iletiyoruz, ilk işimiz o” dedi. Son günlerde, “Stat ihaleleri geri gidecek, iptal edilecek. Yapılmazsa para bütçeye dönecek” gibi sözler söylendiğini belirten Kocaoğlu, şunları söyledi: “Bu söylemler eksik bilgiye veya manipülasyona dayalıdır. Şu anda TOKİ’nin hem Gürsel Aksel’de hem de Karşıyaka Yalı’da stat temeli atması için yasal hiç bir mani yok. Yürütmeyi durdurma yok, yer teslimiyle inşaatı yapabilirler. Ama bunun yanlış olduğu bir gerçek. Karşıyaka taraftarı haklı olarak ‘Elimize bir fırsat geçti. Stat sahibi olacağız.

Haberin Devamı

Belediye bunu engelliyor’ diye tepki gösteriyor. Bu tepki doğal. Biz stadı engellemiyoruz. Engelleyecek gücümüz de, yetkimiz de yok. Şu anda stada başlayabilir, yapabilirler. Ama vatandaşın tepkisi, orada bulunan insanların tepkisi var. Biz yanlış yer olduğu, kentin geleceğini sıkıntıya sokabileceği için karşı çıkıyoruz. Stat yapılmasına karşı çıkmıyoruz ki! Tam tersine alternatifler ortaya koyuyoruz. Katkıda bulunmak istediğimizi belirtiyoruz.”

Hemen başlayabilirler

Bakan Kılıç randevu verdiğinde, Karşıyaka Yalı’da stat sakıncalarını anlatacağını belirten Kocaoğlu, “Örnekköy’de tahsis edilmiş bir yer var. Buraya neden yapılmadığının gerekçelerini söyleyin. Haklıysa zaten söyleceğimiz yok. Bu kez üçüncü dördüncü alternatifleri konuşmamız mümkün olabilir. Bu süreç işlemeli, konu gündemden düşürülmelidir. Bunu gündemde tutup ‘Yok efedim İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi istemiyor’ deniyor. Tüm İzmir’de yapılan işler, özelleştirmeler, satışlar, verilen kararlar Büyükşehir Belediyesi’ne sorularak mı yapılıyor? Yapılmıyor. Bu da sorulmadan yapıldı. Yasal engel de yok. Başlayabilirler. Herkes de stadına kavuşur” dedi.

Haberin Devamı

Gemilerin altı boyanacak

Başkan Kocaoğlu, yeni yolcu gemilerinin ilki olan Çakabey’in bazı eksikliklerin giderilmesi için tersaneye gönderilmesi sonrası Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan’ın, “Bunlar Körfez’e uygun değil” açıklamalarına da yanıt verdi, “Pek çok konuda yerli yersiz, gerekli gereksiz sadece manipülasyon yapmak, kentlinin kafasını karıştırmak üzere beyanatlar veriliyor” dedi. Kocaoğlu, hayati hiç bir tehlikesi olmayan vapurların İzmir gemiciliğine, sektöre çağ atlattığını savunarak şunları söyledi: “Yeni vapurların altında pislik tutmaması ve hızı düşürmemesi için son teknoloji bir boya bulunmuş, denenmiş. Dördüncü gemimiz ‘Soma’nın altı bu boyayla boyanarak geliyor. Diğer vapurlar da boyanacak. Bu maliyeti düşürecek, yakıt tasarrufu sağlayacak. ‘Gemi gitti. Acaba ne var?” diye söylemler geliştirildi. Gemi çalıştı da gitti. Çalışırken herhangi bir problemle karşılaşıldı mı? İzmirliler karşılaştı mı?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!