Otomobil tutkusu sergiye dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Otomobil tutkusu sergiye dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 01:02

Gazi Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği son sınıf öğrencileri, klasik otomobil tutkularını kendi çabalarıyla açtıkları 25 klasik araçtan oluşan sergide hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği son sınıfta okuyan 5 öğrenci tarafından üniversite kampüsünde açılan sergide, Amerikan klasikleri ile İtalyan efsaneleri araçları bir araya getirdi. Sergide Türkiye'de tek olan 1972 model Pontiac Grandprix'ten ilk üretilen 1968 model Anadol'a, 1974 model Chevrolet Corvette'ten 1974 model Ford Mustang'e kadar birbirinden değerli klasik arabalar yer alıyor.
Serginin 25 Amerikan ve İtalyan klasik otomobilden oluştuğunu belirten öğrenci Murat Konyalı, "Model yılları 1950'lerden başlıyor, 1990'lara kadar uzanıyor. İçlerinde üretildikleri yılların en özel araçları var. Mesela net olarak söyleyebileceğimiz Türkiye'de tek olan 1972 model Pontiac Grandprix var. Ayrıca ilk üretilen 1968 model Anadol da sergimizde yer alıyor" ifadelerini kullandı.

EŞİ BENZERİ YOK

Haberin Devamı

Konyalı, sergiye getirdikleri 1972 model Pontiac Grandprix'in tüm parçalarının fabrikadan çıktığı şekilde muhafaza edilerek bugünlere kadar geldiğini anlattı. Pontiac Grandprix'in dünyada bu şekilde saklanan birkaç araçtan biri olduğunu vurgulayan Konyalı, "Türkiye'de hem eşi yok hem de bu kondisyonda olan ender araçlardan birisi. Aracın, 8 silindirli ve 7,5 litrelik motoru var, ve 300 beygir gücü var" dedi. Konyalı, bu tarz arabaların fiyatlarının koleksiyonerlerin belirledikleri fiyat üzerinden baz alınacak olursa normal değerinin 200 ile 250 bin avro arasında değiştiğini söyledi.

ANADOL’UN İLK ÜRETİMİ

Sergide, üretilen ilk Anadol'un bulunduğunu da belirten Konyalı, "Anadol'un da tüm parçaları orijinal. Bu araç ilk üretim olduğu için motor ve şase numaraları 01 ve 02 olarak geçiyor. İlk üretilen 1968 model Anadol'un fabrikadan çıktığı şekliyle saklanmış olması gerçekten çok etkileyici bir durum" ifadesini kullandı. Sergi, 26 Ekim Pazartesi akşamına kadar devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!