İyileşti maskot oldu

Güncelleme Tarihi:

İyileşti maskot oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 01:02

Ankara Üniversitesi, Veteriner Hekimlik Eğitiminin 172’nci yılını törenle kutladı. Törene, köpekler tarafından saldırıya uğradıktan sonra sahibi tarafından terk edilen ve veterinelerce tedavi edilen ‘Pony’ de katıldı.

Haberin Devamı

Veteriner hekimlik eğitiminin 172’nci Yılı Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimlik Fakültesi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Hekimlik her koşulda özünde sevgi ve empatinin olduğu kutsal bir meslektir. Türkiye’ye veteriner hekim ordusu yetiştirmiş bir fakültede bu anlamlı törenin yapılması Ankara Üniversitesi için büyük bir onur ve mutluluktur. Veteriner Fakültemizin hep en iyi olması için çalışmaya devam edeceğiz. Hayvanlara verilen değerin daima yükselmesi için çalışacağız” dedi.

UYUTULMADI SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Törene geçtiğimiz haftalarda köpekler tarafından uğradığı saldırı sonucu ağır yaralanan ve uyutulması istenen ancak hekimlerce hayata döndürülen Pony de getirildi. Tedavi sırasındaki masrafların çok yüksek olacağı kaygısı ile Pony’nin uyutulmasını isteyen sahipleri Pony’yi Ankara Üniversitesi’ne teslim etti. Veteriner Fakültesi Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İrem Gül Sancak ve mesai arkadaşları, Türkiye’de ilk kez uygulanan tedavi yöntemiyle sağlığına kavuşan 5 aylık hamile Pony, hekimleri sevindirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!