Başkent’te 29 Ekim coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te 29 Ekim coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 01:02

Ankara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Etkinlikler kapsamında Manga, Seksendört gibi müzik grupları konser verecek, özel defileler düzenlenecek.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında 29 Ekim Çarşamba günü saat 11.30’da Kuğulupark’ta Nefesli Show Band sahne alacak. 19.30’dan sonra Anıtpark’ta devam edecek kutlamalarda Manga ve Seksendört, konser verecek. Cumhuriyet yürüyüşünün de düzenleneceği etkinlikler havai fişek gösterileriyle renklenecek.
Cumhuriyet Bayramı’na yakışır kutlamalara imza atmak istediklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Dünyada ve özellikle Ortadoğu’da yaşanan trajediler, ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesini şiar edinen Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı mirasın değerini daha da iyi anlamamızı sağlıyor. Bu ilke sayesinde, yurdumuz, kan gölü bir coğrafyanın içinde olmasına karşın istikrar ve barış içinde” dedi.

CUMHURİYET KONSERİ

Haberin Devamı

Öte yandan Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Cumhuriyet Konseri, Opera Sahnesi’nde yapılacak. 28 Ekim Salı günü ise saat 19.30’da Yenimahalle Belediyesi Nâzım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Olgunlaşma Enstitüsü, Atatürk Defilesi düzenleyecek. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’nin açılış konseri kapsamında 29 Ekim’de 19.00’dan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) Kore Geleneksel Dans ve Müzik Gösteri Grubu sahne alacak; aynı etkinlikte ünlü tiyatro sanatçısı Semih Sergen İstiklal Marşı’nı seslendirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!