Yatırım için doğru ülke

Güncelleme Tarihi:

Yatırım için doğru ülke
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 01:09

Ankara merkezli YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, uluslararası standartlardaki hukuk düzeni, eğitimli insan gücü, lojistik ve teknik donanımı ile Türkiye’nin yabancı yatırımlar için doğru ülke olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Merger Market tarafından düzenlenen “Türkiye Şirket Alım, Satım ve Ortaklıkları ve Özel Sermaye Forumu”nda, yabancı yatırımcılar ve sermaye yönetim firmaları Türk firmalarıyla bir araya geldi. Sağlık yatırımları konulu panelde konuşan Arslan, kamu-özel ortaklığı projelerinin ivme kazandığını belirterek, kamunun tecrübesi ve özel sektörün dinamizmi ile yapılacak şehir hastaneleri konusunda bilgi verdi.

DESTEK BEKLİYORUZ

İş dünyası olarak finans kuruluşlarından daha ucuz finansman sağlamalarını beklediklerini belirten Arslan, şunları kaydetti:
“Kamu-özel ortaklığı projelerinin doğru anlaşılması, sağlayacağı faydaların farkına varılması çok önemli. Bu projelerde, yatırımın ilk kısmı özel sektör finansmanı marifetiyle yapılıyor, kamu bütçesinde borç hanesinde gözükmüyor. Ülke bilançosu daha pozitif çıkıyor ve daha ucuza borçlanabiliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!