17 yaşındaki Coric, tenis efsanesi Nadal'ı yendi

Güncelleme Tarihi:

17 yaşındaki Coric, tenis efsanesi Nadalı yendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 13:24

Basel'de düzenlenen ATP 500 turnuvası tenis tarihinin en büyük sürprizlerinden birine sahne oldu. Henüz 17 yaşında olan dünya 124 numarası Hırvat Borna Coric, dünya 3 numarası Rafael Nadal'ı 2-0 yenmeyi başardı.

Haberin Devamı

İsviçre’nin Basel şehrinde devam eden ATP 500 turnuvası çeyrek final mücadelesinde dünya 3 numarası Rafael Nadal ile, en son İzmir Cup’ta şampiyon olan 17 yaşındaki Hırvat Borna Coric karşı karşıya geldi.

17 yaşındaki Coric, tenis efsanesi Nadalı yendi

Dünya sıralamasında 124 numarada bulunan ve Amerika Açık’ta da ana tabloda oynayan Coric, maça fırtına gibi girerek ilk 5 oyunun tamamını aldı. Nadal geri gelmeye çalışsa da, seti 6-2 ile alan Hırvat tenisçi oldu.

17 yaşındaki Coric, tenis efsanesi Nadalı yendi

İKİNCİ SETİ TIE-BREAK'LE KAZANDI
İdolü Nadal ile ikinci sette de başa baş bir mücadele ortaya koyan 17 yaşındaki Coric, bu seti tie-break’e taşıdı, ve sonunda seti ve maçı kazanmayı başardı.
14 Kasım 1996 doğumlu Coric bu galibiyetle adını ilk 100’e yazdırmış oldu ve an itibariyle 17 yaşında ilk 100’e giren tek oyuncu oldu.

Haberin Devamı

17 yaşındaki Coric, tenis efsanesi Nadalı yendi

NADAL: SEZONU KAPATTIM
Diz ve bilek sakatlığının yanı sıra apandisit problemi de yaşayan Nadal, bu mağlubiyetle büyük hayal kırıklığı yaratırken, maç sonunda yaptığı açıklamada, 3 Kasım tarihinde ameliyat olacağını ve sezonu kapattığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!