Ludwigshafen, cehennem izlerini silmeye çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Ludwigshafen, cehennem izlerini silmeye çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 13:26

Almanya'nın Rheinland Pfalz Eyaleti'ndeki Ludwigshafen kentinde cehennemi yaşatan 1 kişinin ölümü, 26 kişinin yaralanması ile sonuçlanan boru hattındaki gaz patlamasından sonra başlatılan hasar tespit çalışmalarına devam ediliyor.

Haberin Devamı

Gaz patlamasının şiddetiyle yaklaşık 6 metre derinlikte krater oluşurken büyük bir gürültüyle meydana gelen gaz patlamasında ateş topu çok uzaktan görülebildi.

Otomobillerin yanı sıra, ev ve ağaçların yanmasına neden olan patlama ardından çıkan yangın 2.5 saatte güçlükle kontrol altına alınabildi. Alman televizyon kanalları, Ren nehri kıyısındaki kentte patlama olan noktanın yaklaşık yüz metre çevresindeki ev ve işyerlerinin, ağaçların hasar gördüğünü aktarırken milyonlarca euro tutarında zarar oluştu.

Faciada sadece 1 kişinin ölmesi bir ölçüde şans olarak nitelendirilirken, yaralıların değişik hastanelerde tedavi altına alındığı açıklandı.

Kimya şirketi BASF'e ait bir fabrikanın yakınlarında meydana gelen patlamada veri kablolarının da hasar görmesi üzerine Frankenthal ve Worms bölgelerinde telefonlar kesildi.

Yapılan ilk tespitte 38 kadar evin oturulamaz duruma geldiği 80 kadar otomobilin de metal yığınına dönüştüğü anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!