Mısır: Saldırılar sonrası Sina'da OHAL ilan edildi

Güncelleme Tarihi:

Mısır: Saldırılar sonrası Sinada OHAL ilan edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 12:16

Mısır'ın Sina yarımadasında cuma günü gerçekleşen ve en az 31 askerin ölümüne yol açan bombalı saldırıların ardından bölgede olaüanüstü hal ilan etti.

Haberin Devamı

Mısır: Saldırılar sonrası Sinada OHAL ilan edildi


Hükümetin radikal İslamcı grupları sorumlu tuttuğu saldırının ardından Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi, ülkede üç günlük yas ilan edildiğini de duyurdu.

Gazze'den Mısır'a geçişi sağlayan Refah sınır kapısı da saldırıların ardından kapatılmış durumda.

2011'de Hüsnü Mübarek'in devrilmesinden bu yana Sina yarımadasında şiddet olayları tırmanıyordu. Ancak gerçekleşen son saldırı, Mısır ordusunun son 10 yıl içerisinde tek bir olayda verdiği en büyük kayıp oldu. En az 28 kişinin de yaralandığı saldırıları şu ana kadar üstlenmiş olan bir grup bulunmuyor.

Sina saldırılarının ardından Ulusal Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağıran Cumhurbaşkanı Sisi, olağanüstü hal kararını açıkladı ve "Ordu ve polis bölgedeki terörizmi bitirip sivillerin hayatını korumak için gereken adımları atacak" diye konuştu.

Kahire'deki BBC muhabiri Orla Guerin, olağanüstü hal ilanından sonra Sina yarımadasıyla irtibatın sınırlandırıldığını ifade etti ve "Özel harekat birimleri bölgeye yönlendirildi. Birçok askeri helikopter de Sina yarımadasına sevk edilmiş durumda" dedi. Güvenlik güçlerinin Sina'da radikal İslamcı militanların saklandığından şüphelenilen evlere baskınlar düzenlediği belirtiliyor.

Eylül ayında yine Sina yarımadasındaki saldırılarda 11 polis memuru öldürülmüştü. O saldırıları üstlenen Ensar Beyt El Makdis grubu daha sonra Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) desteğini de açıklamıştı.

Mısır: Saldırılar sonrası Sinada OHAL ilan edildi

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!