Expatlar en çok iklimi ve Türk mutfağını seviyor

Güncelleme Tarihi:

Expatlar en çok iklimi ve Türk mutfağını seviyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 12:13

HSBC’nin 100 ülkeden 9.288 yabancı çalışanla yaptığı The Expat Explorer araştırmasına göre, yabancıların çalışmak için tercih ettiği ülkelerin başında İsviçre geliyor. Türkiye ise iklimi ve yemekleriyle öne çıkıyor.

Haberin Devamı

HSBC tarafından, 100 ülkede çalışan 9 .288 yabancı arasında yapılan The Expat Explorer anketinin sonuçlarına göre, yabancıların çalışmak için tercih ettikleri ülkeler listesinde ilk sırayı İsviçre alıyor. İsviçre’yi Singapur, Çin, Almanya ve Bahreyn’in izlediği araştırma sonuçlarına göre, Türkiye en çok çalışılmak istenen 26. ülke.

Araştırmaya göre Türkiye’de çalışan yabancılar, en çok Akdeniz mutfağını (yüzde 85) ve iklimi (yüzde 82) beğeniyor.

Akdeniz ülkelerinde çalışan yabancılar yerel mutfağa kolaylıkla alışıyor. Türkiye’de çalışan her 5 yabancıdan dördü (yüzde 85) yerel mutfağa kolaylıkla alıştıklarını söylüyor. Bu oran İtalya için yüzde 83, Fransa için yüzde 80 olurken dünya ortalaması ise yüzde 73’te kalıyor. Türkiye’de bulunan her 10 yabancıdan 8’i (yüzde 82) yerel iklime alışmanın çok kolay olduğunu ifade ediyor.

Para kazanmak için en uygun bölge Asya
Anket sonuçlarında, Türkiye’de çalışan yabancı bir üst düzey yöneticinin “Türkiye yabancılara çok şey sunuyor, yemekleri mutlaka deneyin, ülke içinde seyahat edin ve çok sayıda dost edinin” yorumu öne çıkarken, anketle ilgili bilgi veren HSBC Expat Grup Başkanı Dean Blackburn şunları söyledi: “Yurtdışında çalışmaya karar vermek çok önemli bir karar. Böyle bir karar verirken finansal koşullardan, gideceğiniz ülkeye uyum sağlamaya, çocuklarınızın eğitimine kadar her şeyi dikkate almak gerekiyor. Bu yılki anket, ülkelerin yabancılara sundukları olanakların değerlendirdiği, kendi ülkesi dışında çalışanlar ve çalışmayı düşünenler için deneyime dayalı ilham verici sonuçlar barındırıyor.”

Anket sonuçlarına göre, İsviçre yabancıların çalışmak istediği ilk ülke olurken, para kazanma konusunda en iyi fırsatları sunan bölgenin ise Asya olduğu görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!