Peşmerge'nin Kobani'ye ne zaman geçeceği belli oldu iddiası

Güncelleme Tarihi:

Peşmergenin Kobaniye ne zaman geçeceği belli oldu iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 11:46

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge güçlerinin Kobani'ye ne zaman gideceği belli oldu. 150 kişilik ilk Peşmerge birliği yarın Kobani'ye geçeceği iddia edildi. Ancak daha sonra bu iddia yalanlandı.

Haberin Devamı

Rudaw'a konuşan Peşmege Güçleri Birinci Destek Birliği Komutanı Ahmed Gerdi, Türkiye üzerinden Kobani'ye gidecek ilk birlik için hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Gerdi'nin verdiği bilgiye göre bu ilk birlikte Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Kürdistan Demorkat Partisi (KDP) Peşmergelerinden oluşuyor.

Rudaw ayrıca haberinde Kobani'ye gidecek olan Peşmergelerin kimlik bilgilerinin Türkiye ve ABD ile paylaşıldığını ifade etti.

YALANLADI
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Peşmergenin Kobani'ye (Ayn el Arap) gidiş tarihine ilişkin haberleri yalanladı. Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bazıları Peşmergenin yarın yola çıkacağını iddia ediyor. Peşmergenin ne zaman gideceği ve gönderilecek silahlara ilişkin yayımlanan bazı haberler yalandır. Kim konuşursa konuşsun, reddediyoruz" dedi. Bu konunun "askeri sır" niteliğinde olduğunu ve hiçbir şekilde açıklanmadığını belirten Yaver, "Peşmergenin gidiş zamanı, saati ve yanında götüreceği silahların türü ile ilgili açıklamalar bilgimiz dışında yapılıyor. Bunlarla ilgili hiçbir açıklamamız ve bilgilendirmemiz olmamıştır. Anadolu Ajansı aracılığıyla bunların asılsız olduğunu bildirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Peşmergenin Kobaniye ne zaman geçeceği belli oldu iddiası
PEŞMERGE’YE KİMLİK SORULACAK

Kobani'de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Kürt güçleri arasındaki çatışmalar 41 gündür devam ediyor. Kobani'deki Kürt güçlerine Peşmerge'nin yanı sıra Özgür Suriye Ordusu'nun da destek vereceği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya ziyareti sırasında yaptığı basın toplantısında Özgür Suriye Ordusu^ndan 1.300 kişinin Kobani'ye gitmesi konusunda PYD ile anlaşıldığını belirtti. Ancak PYD henüz bir anlaşma olmadığını, müzakerelerin sürdüğünü söylüyor.

Peşmergenin Kobaniye ne zaman geçeceği belli oldu iddiası
PEŞMERGE BİLMECESİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!