Emekli olduğu üniversiteye anaokulu yaptırdı

Güncelleme Tarihi:

Emekli olduğu üniversiteye anaokulu yaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 11:49

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde uzun süre görev yaptıktan sonra 2000 yılında emekli olan Prof. Dr. Celalettin Atamanalp, üniversitedeki görevlilerin çocukları için 800 metrekarelik alanda adını taşıyan anaokulu yaptırdı.

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları bünyesinde inşaatı tamamlanan anaokulunun açılışında evli, 4 çocuk babası ve 9 torunu olan Prof. Dr. Atamanalp, "Bize çok şey kazandıran Atatürk Üniversitesine, çok sevdiğim çocuklara bir okul yaptırma imkanı oldu. İnşallah sadece 9 torunum değil burada okuyan yüzlerce çocuk bana ‘dede’ diyecek" dedi.

Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları bünyesinde yaptırılan, anaokulu ve ortaokul binalarının açılış törenine Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

Erzurum bar ekibinin gösterisinin ardından ilk konuşmayı yapan Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Genel Müdürü Selami Didin, Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları’nın ticari bir şirket tarafından işletildiğini söyledi. Didin, "Okulumuz 2003 yılında mütevazı bir binada eğitim- öğretime başlamıştır. 2005 yılından itibaren Aydın Doğan Vakfı tarafından 12 derslikli yaptırılan Aydın Doğan İlkokulu hizmete girdi. 2010 yılında spor salonu ile 400 kişilik yemekhane yaptırıldı. Şimdi lise açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Anaokulunun 6 derslikli olduğunu belirten emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Celalettin Atamanalp yaptığı konuşmada, Atatürk Üniversitesi içerisinde çok sevdiği çocuklara bir okul yaptırma olanağı bulduğunu belirterek, "Sadece 9 tane torunumun değil, burada okuyan yüzlerce çocuk bana ‘dede’ diyecek. Diğer vilayetlerde görüp imrendiğimiz bu tip yatırımların şehrimizde de örnek teşkil etmesi temennisiyle burada eğitim görecek yavrularımızın gözlerinden muhabbetle öpüyorum" dedi.

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, ortaokula destek verdiklerini Türkiye’nin en köklü ve eski üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi’nin, Erzurum’un önemli sembolleri arasında yer aldığını söyledi. Taşkesenlioğlu, "Halkbank olarak eğitimi çok önemsiyor, kurumsal vatandaşlık bilincimiz gereği bu tür projelere destek vermenin gerekli olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise vakıf bünyesindeki okullarda sürdürülen eğitim- öğretimin kalitesi konusunda iddialı olduklarını bildirdi. Rektör Prof. Dr. Koçak, şöyle devam etti:

"Eğitim ailede, anne kucağından başlıyor. Doğumdan itibaren çocuğu şekillendiren annedir. Daha sonra da okullar devreye giriyor. Biz ilkokul ve ortaokulun da aile kadar önemli olduğunu düşünüyor ve ona göre hareket etmek istiyoruz. Bunu için mekanların güzelliği yanında, eğitimin de kaliteli ve verimli olması esastır. Bu güzel iki okulumuzun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Protokol üyeleri ile birlikte anaokulu ve ortaokulun açılışını yapan Vali Ahmet Altıparmak da öğrenci ve öğretmenlere başarı diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!