Ak Saray’a gitmeyin kirlenmeyin

Güncelleme Tarihi:

Ak Saray’a gitmeyin kirlenmeyin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni Cumhurbaşkanlığı binasında yapılacak 29 Ekim resepsiyonu için, “Önümüzde Cumhuriyet Bayramı var. Davetler geldi, sizlere de gelmiştir. Bizi Ak Saray’da bekliyorlarmış. Şunu söyledim: Gitmeyin, kirlenmeyin. Gidenler kirlenecektir” dedi.

Haberin Devamı

CHP Parti Meclisi toplantısı öncesi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

TARİH AFFETMEYECEK

Oraya gidenlere açıkça söylüyorum: Kimliği ne olursa olsun ister sanatçı, ister işadamı... Mahkeme kararıyla yapımı durdurulan ama mahkeme kararı dinlenmeyen kaçak bir yapıya gidip Cumhuriyet’i kutlamak için Erdoğan’ın dizinin dibine çöken insanları tarih affetmeyecektir. O bina, bu vatandaşların alın teriyle ödediği vergilerle yapıldı. Kaçak bir bina. Bir ülkenin cumhurbaşkanı, bir ülkenin başbakanı kaçak binada oturur mu? Gecekondu binada oturur mu? Bekliyorlar orada efendim Cumhuriyet’i kutlayacaklarmış. Hangi Cumhuriyet’i kutlayacaklar? Alın teri ve gözyaşıyla kurulan Cumhuriyet’i mi, yolsuzlukların başkenti yaptıkları Cumhuriyet’i mi?

Haberin Devamı

HIRSIZLARIN AVUKATISIN

Yolsuzluklarını kutlasınlar orada. Otursunlar kendi aralarında, 4 bakanı çağırsınlar, Reza Zarrab’ı da davet etsinler. Devleti nasıl soyduklarını anlatsınlar. Onlara yakışır. Onlar için gurur vesilesi olabilir. Otursunlar, kendi kendilerine kutlasınlar. Bunu affetmeyeceğiz. Bunun takipçisi olacağız. Sanıyorlar ki bir Cumhuriyet savcısı çıktı dosyayı kapatacak, biz de bunu unutacağız. Ne o savcıyı ne de o dosyaları unutacağız. Tazminat davası açacakmış. Açmazsan namertsin. Sen savcı falan değilsin. Sen hırsızların avukatısın. Biz bunu affetmeyeceğiz. AKP’nin Türkiye’de yolsuzluk olaylarını soruşturma gibi bir iradesi artık yok. Dileyen herkes istediği kadar yolsuzluk yapabilir. Yolsuzluğun en büyük güvencesi AKP’dir. Eski Spartalılar döneminde, antik çağda hırsızlık serbestti. Onurlu bir görevdi hırsızlık, suç hırsızlık yaparken kişinin yakalanmasıydı. Geldiğimiz o süreçtir.

DAVUTOĞLU’NU PAS GEÇİYORLAR

Davutoğlu Türkiye’yi yönetmekten aciz. Davutoğlu’nun görev alanını abisi belirlemiş onun dışına çıkamıyor. Eğer devleti yöneteceksen adam gibi yönet. Adam gibi yönetmeyeceksen o koltuğu boşalt. Birilerinin tutsağı başbakan olmaz. Kimin koltuk değneği olacaksın sen ve nereye kadar götüreceksin? Ülkenin iyi yönetilmediğini sadece Türkiye değil, bütün dünya görüyor. Devlet başkanları kimi arıyorlar? Cumhurbaşkanı’nı arıyorlar. Davutoğlu’nu pas geçiyorlar. Çünkü biliyorlar ki Davutoğlu ülkeyi yönetmiyor, yöneten başkası.

Haberin Devamı

ÖCALAN’A YALVARDILAR

Çözüm sürecinde de çuvalladılar. Bir iç isyan yaşadık. 40’a yakın vatandaşımız öldü. Çıktılar, ‘Ölenler güvenlik güçlerinin müdahalesiyle değil, vatandaşlar birbirini öldürmüş’ dediler. Sormadan edemiyorum: Sen seyirci misin bakan mısın? Seyirci bile tahammül edemez. Ne demektir şiddete misliyle karşılık vereceğiz? Olaylar büyüdü önleyemediler. Alanlara asker çıktı, yine önleyemediler. Çünkü devlet akılla yönetilmiyor. Koşa koşa İmralı’ya, Öcalan’a gittiler, yalvardılar, yakardılar. Görüşmeler sağlandı olaylar bitti. Şu Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin geldiği noktayı nasıl içinize sindirirsiniz?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!