Durdurulacak

Güncelleme Tarihi:

Durdurulacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:53

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünkü Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, yeni ‘İç Güvenlik Reformu’ paketini anlatırken, “Şimdiden uyarıyorum. Kimse eline molotof almaya kalkmasın. Molotofkokteyli ile bir yere yaklaşırlarsa elinde silahla yaklaşıyor muamelesi görecek ve durdurulacak” uyarısında bulundu. Davutoğlu, konuşması sırasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yüklenerek, şunları söyledi: "Karşımızda bizimle tartışacak kalibrede bir anamuhalefet partisi lideri arıyoruz ama yok. Bizim çakma Gandi, Gandi nerede yaşadı deseniz onu da bilmez" dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, özetle şu mesajları verdi:

HAZRETİ HÜSEYİN ADALETİ

Anamuhalefet lideri, ‘1.5 milyon Suriyeli’ye kapımızı açmak vatana ihanettir’ diyor. Kapımızı kapalı tutmuş olsaydık insanlığa ihanet etmiş olurduk. Anamuhalefet liderinin kalbi de, merhameti de mühürlenmiştir. Başka bir parti HDP, IŞİD’in zulmünden kaçanlara kapımızı açarken, özgürlük ve demokrasiden bahsederken ‘Sadece bizimkilere açalım, diğerleri ölsün’ diyor. İşte bizle onlar arasındaki fark bu. Biz Hazreti Hüseyin’in adaleti ile davranmaya devam edeceğiz. Zalime zalim, mazluma mazlum diyeceğiz. Dünya üzerimize gelse de doğruyu söylemeye devam edeceğiz.

ANKARA’DA TOPLANTI YOK

Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı bundan sonra Ankara’da yapılmayacak. Her ay Türkiye’nin her yerinde sırasıyla yapılacak. Şimdi diğer partilere sesleniyorum. CHP, MHP Doğu’da, Güneydoğu’da toplansınlar bakalım. HDP gelsin Trabzon’da, Edirne’de toplansın. Ama bunlar gidip kendi mahallesinde nutuk atarlar. HDP gidip İç Anadolu bölgesinde mesaj veremez.

Haberin Devamı

ÇÖZÜM SÜRECİ SÜRECEK

Çözüm süreci yerel ve özgündür. Başkaları ile karşılaştırılamaz. Konforlu odalarda ahkam kesenler, gerçek anlamda vatanperverliği, milliyetçiliği temsil edemezler. Şehirlerimizin bölünmesine izin vermeyeceğiz. Ateş çemberinin ortasındayız. Çözüm süreci devam edecek. 1-2 haftadır ‘Türkiye polis devleti oluyor, otoriteleşiyor’ deniyor. Türkiye özgürlüklerini korumaya kararlıdır.

Durdurulacak

İLK SOYADIM KALKAN’DI

Soyadı kanunu çıktığında köylere giden yetkililer, öyle soyadları yazmışlar ki vatandaş istemiyor. Benim yakınlarımda var. Mesela benim ilk nüfusumda soyadım Kalkan’dı. Bizim sülalemiz Davutoğlulları olarak anıldığı halde. O zaman ‘oğlu’ soyadı yasakmış. Babam sonradan değiştirmiş, Kalkan’ı sildirmiş, Davutoğlu yazdırmış. İsim sahibi olmak kişinin kendi hakkıdır. Ölüm için bile bürokrasi yaratılmış. Eski Türkiye buydu. Yeni devlet, halkına güvenen, halkının hizmetindeki devlettir.

Haberin Devamı

MOLOTOFA SİLAH MUAMELESİ

Şimdiden uyarıyorum. Kimse eline molotof almaya kalkmasın. Molotofkokteyli ile bir yere yaklaşırlarsa elinde silahla yaklaşıyor muamelesi görecek ve durdurulacak. Toplantı, gösteri izni alıp birtakım teröristler eğer ellerinde molotof ile ambulansa, işyerlerine, içinde insan olan belediye otobüsüne yaklaşırlarsa terörist muamelesi görecek ve durdurulacaklar. Şimdiden herkes bilsin. Bizi kimse suçlamasın. Kimse molotofu eline almaya cesaret etmesin. Uyarıyorum. Sonra şu yaştaydı, şu gençteydi demesinler. Sonra kimse bağırmasın. O kişinin ne kadar yaşama hakkı varsa, canı kıymetliyse, o molotof atılacak yerdeki genç kızımızın da, ambulansın içindekinin de canı kıymetli. O insanların da yaşama hakkı var. Yüzünde maske ile bir kişi bir yere gidiyorsa ‘Suç işlemeye hazırım’ diyor. O zaman biz de onu durdurmaya hazırız.

Haberin Devamı

KOLLUK GÖZETLEME GÜCÜ

Bu süreçte kolluk kuvvetleri de yanlış uygulamalara gitti mi? Çünkü bazı endişeler var. Paralel yapı falan. Provoke eden olabilir. Bunun da önüne geçmek için kolluk gözetleme birimi kuruyoruz.

ÇAKMA GANDİ GANDİ NEREDE YAŞADI BİLMEZ

BAŞBAKAN Davutoğlu, konuşması sırasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yüklenerek, şunları söyledi: “Türkiye’de ana muhalefet partisinin koltuğu boş. Bizimle aynı çapta bir lider yok ki tartışalım. Cahillerle tartışmak zor. Kobani diyorsun, Suriye’de bir kent diyor. Şükür ki, Alaska’da bir kent demedi. Karşımızda bizimle tartışacak kalibrede bir anamuhalefet partisi lideri arıyoruz ama yok. Bizim çakma Gandi, Gandi nerede yaşadı deseniz onu da bilmez. Kılıçdaroğlu şimdi ‘Biz molotofa karşıyız’ diyor. Peki bunu Kobani olayları olurken neden söylemedin? Genel Başkan Yardımcın (Sezgin Tanrıkulu) Türkiye’yi karıştırmak için mesaj yayınladığında neredeydin? Kış uykusundaydı herhalde.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!