Biz kovulduk Galatasaray 60 milyon Euro kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Biz kovulduk Galatasaray 60 milyon Euro kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 06:38

Galatasaray Başkan adayı Duygun Yarsuvat'ın listesinde yer alan Abdurrahim Albayrak, bir dönem yönetiminde yer aldığı Ünal Aysal'ı topa tuttu: "Biz kalsaydık, 4. yıldızı geçen sezon takardık ve bu transferlerin birçoğu dra yapılmazdı. Biz kovulduk ve Galatasaray 60 milyon Euro zarar etti."

Haberin Devamı

G.SARAY Başkan adaylarından Prof. Dr. Duygun Yarsuvat’ın listesindeki önemli isimlerinden Abdurrahim Albayrak, Hürriyet’e konuştu. Bugün yapılacak kritik seçim öncesi Albayrak, yönetim adına düşüncelerini belirtti ve genel kurul üyelerine mesaj verdi.

'AYSAL'IN LİSTESİ' YAKIŞTIRMASINI KABUL ETMİYORUZ

Albayrak, Yarsuvat’ın yönetimi için ‘Aysal’ın listesi yakıştırmalarını’ asla kabul etmediklerini belirtip, “Şu anda Ünal Aysal’ın kovduğu bizler, hepimiz bu ekibin içerisindeyiz. Mete Başol, Ali Dürüst, Refik Arkan, ve Adnan Öztürk…Bu isimlerin hepsi Duygun Yarsuvat’ın kurduğu ekibin içinde yer alıyor. Nasıl olur da Ünal Aysal’ın ekibi ya da devamı olur. Böyle bir şeyi kabul etmemiz söz konusu değil. Bu liste, tamamen Duygun Yarsuvat’ın kurduğu bir liste ve ekiptir. Aysal ile alakası yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Biz kovulduk Galatasaray 60 milyon Euro kaybetti

‘KAZANAN G.SARAY OLACAK’

GENEL Kurul’a katılımın çok önemli olduğunu belirten Albayrak, “Kim kazanırsa kazansın biz kazananın yanında olacağız. Hem Duygun hoca hem de Alp Yalman, G.Saray’ın duayenleridir. Sandıktan Galatasaray çıkacak, kazanan G.Saray olacaktır. İki listede olan adaylara da, böyle bir ortamda göreve talip oldukları için teşekkür ediyorum. Herkes elini değil, kellesini taşın altına koydu” dedi.

YARSUVAT'IN PROJELERİNE HAYRAN KALDIM

Yarsuvat’ın projelerine ve bilgi-birikimine hayran kaldığını belirten Albayrak, “ Galatasaray’ın geleceği adına Duygun Hoca’nın kazanmasını çok istiyorum. Duygun hoca, konuştukça kendisine hayran kaldım. Hakikaten futbolu biliyor. Galatasaray’a hukuksal açıdan verilen zararların hepsini biliyor. Galatasaray ve 7 ay için Duygun Hocanın kazanmasını çok istiyorum. Başka listede olsam bunu söylerdim. Galatasaray için hazırladığı projelere, bilgi-birikimine hayran kaldım” diye konuştu.

"41 KİŞİLİK KADROYU 30'A İNDİRMELİYİZ"

G.SARAY’ı mali açıdan ayağa kaldırma adına bazı önlemler alacaklarını belirten Albayrak, “41 kişilik bir futbolcu kadrosu olmayacak, 30 kişilik kadro olacak. 11 futbolcuya verilen büyük bir gider ortadan kalkacak. Bu G.Saray’ın kârı olacak. 11 futbolcuya 1’er milyon Euro verseniz, 11 milyon Euro ediyor. Personel giderlerini en az yüzde 30 aşağı çekeceğiz. Duygun Hoca’nın bu konuda ciddi bir çalışması var. Fazla personel, araba, maaş ve oyuncular ile ilgili ciddi bir çalışma yapıldı. Tasarruf edilecek noktalar için hemen harekete geçilecek” dedi.

Haberin Devamı

Abdurrahim Albayrak, 2013 Haziran'ındaki kongrede başkan Ünal Aysal tarafından yönetim kurulundan çıkarılmasını da şöyle değerlendirdi:

"Ünal Aysal bizi göndererek Galatasaray’a 60 milyon Euro zarar vermiştir. Kalsaydık 4.yıldızı geçen sezon takardık, bu transferlerin birçoğu da yapılmazdı. Geçen yıl yapılan transferlerin maliyeti tam 35 milyon Euro... 100 trilyon para ediyor. Şu anda Galatasaray’ın 110 trilyonu olsa... Son gün yapılan transferler ortada... Biz oradayken Florya’da mutluluk, huzur hakimdi. Ama birden bire biz kovulduk. Ve Galatasaray’a bunun maliyeti 60 milyon Euro. Yazık günah."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!