Siyaset kötü mü?

Güncelleme Tarihi:

Siyaset kötü mü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:53

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hürriyet Gazetesi’nde yer alan “Jandarmanın siyasallaşacağı yönünde Genelkurmay’ın endişesi var” haberiyle ilgili “Bu ne demektir? Siyasallaşması... Yani siyaset kötü bir şey midir?” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ala, şunları söyledi:

“Bu kavramlar az gelişmiş ülkelere ait kavramlardır. Zaten siyaset karar verir, karar alır, kamu bürokrasisi de güvenlik bürokrasisi de diğer sivil bürokrasi de bunu uygular. Siyasallaşma, siyasallaşmama... Bunlar gelişmiş ülkelerin, gelişmiş demokratik zihinlerin kavramları değil. Az gelişmişliğe kodlanmış kavramsal düşünceyle yeni Türkiye’yi inşa edemeyiz. Bu kadar 70 milyon, 77 milyon insan sandığa ne için gider, neden seçimleri yaparız? Siyasetçiler karar alsın diye. Kararı siyasetçiler alacak, bürokrasi de -ister güvenlik bürokrasisi olsun, ister sivil bürokrasi olsun- bu alınan kararları uygulayacak. Bu kadar net ve basittir. Bunlar demokrasinin temel kurallarıdır. Ancak çok gerilerde kalmış bazı yazar-çizerlerimiz ya da değerlendirme yapanlarımız halen oralardalar. O bakımdan bunları da anlayışla karşılıyoruz ama Türkiye bunlarla yoluna devam edemez.

Haberin Devamı

GENELKURMAY SÖYLEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Genelkurmay’ın yazılı görüşlerini aldık. Katkılar da var, çekinceler de var. Biz hepsini değerlendirip kararı veriyoruz. Tabii ki kurumlarımız, Genelkurmay Başkanlığımız da beraber çalıştığımız Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı bu yapacağımız düzenlemenin avantajları, kendileri açısından dezavantajlarını, getirisini, götürüsünü, diğer kurumlarımızla, bütün kurumlarımızla da beraber çalışıyoruz. Söyleyeceklerini söylediler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!