Yonca Şık’ı eşi için dinlemedik

Güncelleme Tarihi:

Yonca Şık’ı eşi için dinlemedik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:53

Şüpheli polislerden Terörle Mücadeleden Sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı Gazeteci Ahmet Şık’ın eşi Yonca Şık’ın dinlenmesiyle ilgili “Bu kişinin Alman vakıflarında yönetici olduğunu, terör örgütleriyle bağlantısı olduğunu dinleme talebinde gördüm. Kendisi de örgüt üyeleriyle görüştüğünü söylemiştir. Alman vakıflarıyla ilgili dinleme sonuçları da Başbakan’a arz edilmiştir. Ahmet Şık’ın eşi olduğu için ya da delil üretmek için dinleme yapmadık” dedi.

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Ali Kılıç, Recep Cengiz ve dönemin CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin’in dinlenmesi kararlarıyla ilgili olarak da Kırcılı, “Yurt dışında örgüt bağlantıları vardı. Bu nedenle dinlenmiştir” dedi.

Kırcılı, CHP Milletvekili Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal ve dönemin MHP MYK üyesi Mehmet Taytak’ı dinlemelerine ilişkin ise “Mehmet Taytak ve Erkan Haberal, Türk İntikam Birliği Tugayı (TİBT) kapsamındaki ihbar doğrultusunda dinlendi. Bülent Haberal’ın babası Mehmet Haberal’ın Ergenekon bağlantısı nedeniyle görüşme kayıtlarında şüpheli durumlar vardı” dedi. Kırcılı, “İstihbari bilgiler sonucu elde edilen çalışma ve analizler, raporlar Daire Başkanları, Emniyet Genel Müdürü, İçişleri Bakanı ve Sayın Başbakan’a arz edilmektedir. Dinlemeler siyasi saikle olmadığı gibi emir ve talimatla yapılmamıştır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yonca Şık: Delil üretmek istemişler

22 ay boyunca hakkında önleme dinlemesi yapılan Yonca Verdioğlu Şık, şunları söyledi: “Çalıştığım Alman vakfı, günlük hayatta tanıdığım bazı kişiler, arkadaşlarım üzerinden PKK/ KCK ile irtibatlı gösterilerek dinlenmişim. Bazı dinleme kararlarından Dev-Yol isimli örgütle irtibatlandırıldığım anlaşılıyor. Bu iddiaların tamamı gerçek dışıdır. Dinlenilmemin nedeni delil üretme amaçlı olabilir. Eşimin yazdığı kitap olmasaydı, bu şekilde dinleme olmazdı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!