Libyalı şeriatçı milis Türkiye’de mi öldü

Güncelleme Tarihi:

Libyalı şeriatçı milis Türkiye’de mi öldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:32

LİBYA’nın ABD elçisi Chris Stevens’ın 2012’de öldürülmesinden sorumlu tutulan Ensar el Şeria örgütünün lideri Muhammed el Zahavi’nin (46)tedavi için getirildiği Türkiye’de öldüğü iddia edildi.

Haberin Devamı

Libya Herald adlı haber sitesinin iddiasına göre Zahavi iki hafta önce meydana gelen hava saldırıları sonucunda aldığı yaralardan dolayı tedavi için getirildiği Türkiye’de geçen perşembe öldü. İddiaya göre Zahavi önce iki günlük tedavi için Ajdabiya kentine götürüldü. Daha sonra ise Misrata kentinden Türkiye’ye uçtu. Site, Zahavi’nin öldükten sonra Misrata’da toprağa verildiğini de öne sürdü. Cenazede de sıkı güvenlik önlemleri alındı.
Muhammed el Zahavi, Nisan 2012’de kurulduğundan beri Ensar el Şeria’nın lideriydi. Örgütün lideri olarak 11 Eylül 2012’de Bingazi’deki ABD’nin Libya Elçisi Chris Stevens’ın ölümünden sorumlu tutuluyordu. Ensar El Şeria, Washington tarafından terörist örgüt olarak nitelenmişti. Haber sitesine göre cihatçı gruptan Zahavi’nin ölümüyle ilgili resmi açıklama gelmedi. Jalaa Hastanesi’nden yetkililer ise Zahavi’nin boynundan yaralandığını ama ölmediğini açıkladı. Yaralanmadan iki gün önce Zahavi, internetten yolladığı mesajda Ensar el Şeria ile müttefiklerinin Bingazi’nin tamamını yakında kontrol altına alacakları mesajını vermişti.

Haberin Devamı

BİLGİ NOTU: Bingazi’nin tamamı değilse de önemli bölümünü kontrol eden Ensar el Şeria örgütü kentin tamamını ele geçirmeyi hedefliyor. Örgüt, bu cephede İslami çizgideki Ömer el Hasi’ye bağlı güçlerin başkent Trablus’u ele geçirmelerinden sonra doğudaki Tobruk’a çekilen ve uluslararası toplumun tanıdığı Abdullah el Sani hükümeti ile isyancı general Halife Hafter’in kuvvetleriyle çatışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!