PYD, Hür Suriye Ordusu’ndan 1300 kişiyi kabul edecekmiş

Güncelleme Tarihi:

PYD, Hür Suriye Ordusu’ndan 1300 kişiyi kabul edecekmiş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD’le çatışan PYD’nin Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) desteğini kabul ettiğini söyledi. Ancak PYD Lideri Salih Müslim farklı konuştu: “ÖSO, Kobani’de zaten YPG ile savaşıyor. IŞİD’e karşı yeni cephe açmak, Kobani kuşatmasını hafifletir.”

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Peşmerge güçlerinin Kobani’ye geçişiyle ilgili, “PYD, peşmergeden bir grubun gelmesini kabul etmişti.

PYD, Hür Suriye Ordusu’ndan 1300 kişiyi kabul edecekmiş
ÖSO destek için cephe açsın

Öğrendiğime göre 200 olan rakam şimdi 150’ye indirilmiş. Özgür Suriye Ordusu’ndan ise 1300 kişinin geçişini PYD kabul ettiğini beyan etmiş. Konuyla ilgili ilgili olarak da şu anda ilgili birimlerimiz bu geçiş güzergâhının nasıl olması gerektiğini müzakere ediyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ile dün Talin’de başbaşa ve heyetler arası görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtladı. Erdoğan, Peşmerge güçlerinin Kobani’ye geçişiyle ilgili soru üzerine, şunları söyledi:

“Daha önce de ifade ettiğim gibi biz Sayın Obama’ya ‘Özellikle burada tercih edilmesi gereken Hür Suriye Ordusu olabilir birinci derecede, ikinci derecede de Peşmergeler olabilir demiştik. Daha sonraki gelişmelerde tabii birkaç gün geçtikten sonra Peşmergelerden PYD bir grubun geçmesini ki 200 kişi kadar kabul etti. Az önce aldığım bilgiye göre bu sayı şimdi 150’ye indirilmiş. Hür Suriye Ordusu’nun bizim tarafımızdan ilgili bölgeye geçmesi noktasında zaten bir sıkıntımız yok.”
Erdoğan, Estonyalı mevkidaşı ile görüşmelerde bölgesel konular ile başta Ukrayna, Irak ve Suriye konularını ele aldıklarını, terör örgütlerine karşı alınması gereken tedbirlerin neler olabileceği konularını görüştüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!